Karaman’a Yapılacak Serbest Bölgede İmzalar Atıldı

Karaman’a Yapılacak Serbest Bölgede İmzalar Atıldı
imza törenine Karaman Valisi Süleyman Tapsız, milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ekonomi Bakanlığı bürokratları ve sanayiciler katıldı.
Karaman belediyesi encümen salonunda gerçekleşen imza törenine Karaman Valisi Süleyman Tapsız, milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ekonomi Bakanlığı bürokratları ve sanayiciler katıldı.
 
İmza öncesi konuşan belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, ‘’Ekonomi bakanlığı, valimiz ve milletvekillerimizle yapmış olduğumuz çalışmanın sonucunda Karaman Serbest Bölge ilanının ön protokol anlaşmasını imzalayacağız. Bu Karaman’ın ekonomik gücünü bir hamle daha yukarı taşıyacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde hak ettiği yeri alacak bir projedir. Başta milletvekilimiz Recep konuk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi. Çalışkan’ın ardından konuşan vali Süleyman Tapsız ve Milletvekili Recep Şeker serbest bölgenin Karaman için önemine vurgu yaparak hayırlı olmasını temenni ettiler.
 
Başından bu yana Serbest Bölgenin her safhasında önemli bir rolü olan Karaman Milletvekili Recep konuk ise konuşmasında; ‘’Dünya’da ülkeler dahil gündemin neredeyse saat başı değiştiği süreci yaşıyoruz. Ona ayak uydurmak ve fırsatları değerlendirmek adına Karaman’daki sanayinin bir üst sekmente taşınması noktasında önemli bir adımı gerçekleştiriyoruz. Karaman burada büyük bir birliktelik sağlamıştır. Karaman’daki üretim kültürü bu anlamda Dünya’daki emsallerine göre mesafe almıştır. Bu üretimin ülkemize daha çok şey katacağı bir modeli ilimize kazandırdık.
 
Kardeşim vekilimiz Recep Şekerle biz birlikte çalışıp karar veriyoruz. Öte yandan ekonomi bakanlığı bürokratlarımız ve valimizde kesintisiz destek verdiler. Değerli sanayicilerimiz burada, onların dünyalıkları zaten var ancak, ilave edecekleri yeni bütçeler ülke adınadır. Bu şuurla serbest bölgenin içinde olduklarını biliyorum. Diğer yandan civar illerinden bu bölgeden beklentisi olduğu açıktır’’ dedi. Konuşmaların ardından imzalar atıldı.