Karaman gazeteciler cemiyetinde Toplu İstifa

Karaman gazeteciler cemiyetinde Toplu İstifa
Karaman Gazeteciler Cemiyetinden 1’i yönetim kurulu üyesi olmak üzere şuana kadar 10 üye istifa etti.

 Aralarında haber sitemizin imtiyaz sahibi Hüseyin Ölgerʹin de bulunduğu 10 üye Gazeteciler cemiyetinden istifa ettiler. Üyeler istifa dilekçelerini önceki gün Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına sundu. 

İstifa eden üyeler İstifa gerekçelerini ise şu şekilde açıkladılar; “Cemiyet olarak Karaman’da hiçbir varlık gösterilemiyor ve gazetecilere ait bir binanın bile olmadığı bir ortamda, gazeteciler olarak varlığı ile yokluğu belli olmayan cemiyetin, ekmeğini bu işten kazanan gerçek gazetecilerin haklarını savunacak durumda olmadığı kanaatinden hareketle istifamızı sunuyoruz. 
Ayrıca bu mesleği ikinci bir iş olarak seçen kişilere karşı hiç bir yaptırımın yapılmaması da  bizleri son derece üzmektedir. 15 yıldır Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak süreç incelendiğinde, bu cemiyetin gazetecilere bundan sonrada bir şey veremeyeceği kanaati ile Karaman Gazeteciler Cemiyetindeki üyeliğimizden istifa ediyoruz” dediler.

Diğer taraftan önümüzdeki günlerde karamaninsesi.com imtiyaz sahibi Hüseyin Ölgerʹin de resmi kurucu üye olduğu Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti adı altında yeni bir cemiyetin oluşturulacağı öğrenildi.