Karaman belediye spor, 2013 sezonuna da iyi başladı

Karaman belediye spor, 2013 sezonuna da iyi başladı
TÜRKİYE 2.’Liği kupasını alan karaman belediye spor, 2013 sezonuna da iyi başladı

 Karaman Belediye Spor Bisiklet Takımı, 7-10 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılan Mersin yarışları sonrasında 2012 sezonu Türkiye Genel Klasman 2.’liği kupasını alarak büyük bir başarıya imza attı. 

2012 sezonunu 2. olarak tamamlayan Karaman Belediye Spor, 2013 sezonuna da iddialı bir başlangıç yaptı. Sporcularımız 2013 sezonunun ilk etabı olan Mersin yarışlarında takım halinde Türkiye üçüncülüğüne yerleşti. 
7-10 Şubat tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen ilk gün yarışları 124 km üzerinden yapıldı. Çok hızlı tempoda geçen yarışmada bisikletçilerimiz çok üstün bir performans sergiledi. Olimpiyat sporcumuz Ahmet Akdilek’in takım liderliğinde yapılan yarışlarda takımımızdan Salih Yerli, Vahit Saygın, Mevlüt Erkan ve Ferhat Sezer mükemmel bir yarış ortaya koyarak rakiplerine gözdağı verdiler. İlk gün yarışlarındaki takım klasmanında ilk üç takım arasında bir saniye gibi bir farkın olması takımlarımızın kalitesini ortaya koyarken, ikinci gün yarışlarında ise takımımız şanssızlıklar ile mücadele etmek zorunda kaldı. Ferhat Sezer’in ön maşasının kırılması, Mevlüt Erkan’ın direksiyon vidalarının gevşemesi, Salih Yerli ve Vahit Saygın’ın ise lastik patlatmaları sonucu yarış dışı kalmaları nedeni ile takım puanı alamadık. 

Belediyespor Bisiklet Takımının durumunu değerlendiren Karaman Belediye Spor Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Ünüvar, Mersin yarışı sonrası Bisiklet Takımımızın Türkiye 3.’lüğündeki yerini koruduğunu belirterek: “2012 sezonunu ikincilik kupası alarak tamamlayan takımımız, 2013’e de iddialı başladı. İlk günkü yarışlarda başarılı bir grafik sergileyen sporcularımız, ikinci gün meydana gelen mekanik arızalar ve şanssızlıklar sonucu Türkiye genel klasmanında 3.’lüğe yerleştiler. Şimdi önümüzde Mart ayı içerisinde yapılacak olan Muğla yarışları var. Takımımızın önümüzdeki yarışlarda üst sıra mücadelesini sürdüreceğine yürekten inanıyor, sporcularımız ve antrenörümüz Barış Ünlü’yü başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.