Karaman, Türkiye satranç şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Karaman, Türkiye satranç şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Karaman, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 19-25 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği 8-12 yaş arası çocuk ve 12-18 yaş arası gençler satranç şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

 19-25 Nisan 2013 tarihleri arasında Karaman’da gerçekleştirilecek Çocuk ve Gençler Türkiye Satranç Şampiyonasıyla ilgili olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı ve daire müdürleri katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu yaptığı konuşmasında, "Şampiyonaya yaklaşık 600 sporcu katılacaktır. Sporcu ve beraberindekilerle birlikte bin kişinin Karamanʹa gelmesi beklenmektedir. Bu organizasyon hem Karamanʹın tanıtımına katkı sağlayacak hem de Karamanʹın satranç ve diğer spor dallarına ev sahipliği yapabileceğini gösterecektir. Ekonomik açıdan, ilimizin tanıtımı açısından büyük katkıları olan bu şampiyonaya ev sahipliği yapmak bizi mutlu etmektedir" dedi.


Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı ise Karamanʹda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu yıl üçüncü defa düzenlenecek olan şampiyonayı her yıl farklı illerde yaparak illerimizi tanıtmak istiyoruz. Nisan ayında Karamanʹda yapılacak şampiyonayla da buranın tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Karamanʹda Türkiye Çocuklar ve Yıldızlar Ligi final yarışmalarını yapacağız. İnanıyorum ki valilik, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle satranç şampiyonasına güzel bir ev sahipliği yapacaktır" diye konuştu.