Karaman Polisi terör estirdi.

Karaman Polisi terör estirdi.
Karaman'da oynanan maçta çıkan arbedede Polis adeta terör estirdi.

Kemal Kaynaş Stadyumunda oynanan karşılaşma sonrası Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bazı polislerin taraftar ve basın mensuplarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıları halktan tepki topladı. Karaman Belediyespor taraftarlarına karşı biber gazlı müdahale yapan polis ekipleri, orantısız güç kullandı. Özellikle bir çevik kuvvet polisinin vatandaşa jopla vurması dikkatlerden kaçmazken, aynı polis memurunun daha evvelde bu tip lakayt hareketleri nedeniyle il emniyet müdürü Fikret Bayraktar’a şikâyet edildiği öğrenildi.


Bazı basın mensuplarının da yaralandığı olayla ilgili konuşan vatandaşlar; ‘’Biz böyle bir polisi kabul etmiyoruz. Bu biber gazlı müdahale emrini veren ve polisi gaza getirip vatandaşını dövdüren anlayışı kınıyoruz. Özellikle bir çevik kuvvet polisinin gavura vurur gibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan bir hemşerimize vurmasını hiçbir vicdan kabullenemez. Acilen yetkililerden gereğinin yapılmasını bekliyoruz’’ dediler.
Öte yandan olaylar esnasında darbe alarak yaralanan basın mensupları da sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak yetkilileri göreve çağırdı. Polisin biber gazlı, joplu müdahalesinde basın mensubu ve taraftarların yanı sıra Karaman Belediyespor yöneticileri de nasibini aldı.