Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi Romanya’da

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ekibi Romanya’da
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus Projesi kapsamında öğretmen yeterliliklerinin artırılmasına yönelik proje çalışmaları için Romanya’da proje toplantıları gerçekleştirildi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen proje çerçevesinde ilimizden Siyahser Ortaokulu, Piri Reis ve Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokullarının proje ortağı olduğu çalışmada Litvanya, İspanya ve Romanya’dan kurumlar yer alıyor. İlk proje çalışmasının Romanya’da gerçekleştiği proje 4 farklı ülkede dönem hareketliliği halinde yürütülecek.

Projeye ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, proje kapsamında farklı zamanlarda gerçekleştirilen hareketliliklerle her ülkeden öğretmenlerin deneyim paylaşımı ve uygulanabilir örnekler edinme fırsatı yakalanabileceğini belirtti. Romanya’daki çalışmalarda Türk eğitim sisteminin tanıtımının yapıldığını söyleyen İl Müdürü Kuntoğlu eğitim yeterliliğinin artırılması için uygulanan iyi örneklerin de yerinde görüldüğünü ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Eğitim Müşaviri Seyfi Özkan, Din Hizmetleri Müşaviri Yunus Akkaya ve Bükreş Maarif Vakfı Başkanı Alparslan Ateş’e nezaket ziyaretlerinde bulundu.