Karaman Bisiklet Takımı Olimpiyat Puanı Peşinde

Karaman Bisiklet Takımı Olimpiyat Puanı Peşinde
Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bisiklet takımı sporcuları, Tour Of EftaliaHotels&Velo Alanya -Women Elite UCI EuropaTour yarışlarında Olimpiyat puanı için pedal çevirecek.

Türkiye’de ilk kez 2.2 kategorisinde uluslararası kadınlar yol bisiklet yarışı olarak düzenlenecek olan Tour Of EftaliaHotels&Velo Alanya -Women Elite UCI EuropaTour yarışı organizasyonu ile bu yıl Türk bisiklet tarihinde bir ilk yaşanıyor. Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bisiklet takımının da yer aldığı büyük organizasyonda Karaman ekibi, milli takım antrenörü Barış Ünlü eşliğinde 5 sporcu ile mücadele edecek.

Yarışma öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Ünlü, “Karaman olarak bisiklette bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu yıl takımımıza kattığımız yeni sporcularımızla birlikte Karaman’ın adını ulusal ve uluslararası yarışlarda en iyi şekilde duyurmaya çalışacağız. Alanya’da düzenlenecek olan büyük organizasyonda ilimizi Fatma sezer, İrem Ceren Akan, Foroozan Abdolahi Arab, Ghazale Derakhshan ve Narges Absi temsil edecek. Türkiye’de ilk kez kadın bisikletçilerin katılımı ile düzenlenecek yarışlarda Türkiye, Belçika, Kazakistan, Ukrayna, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’den toplam 16 takım ve 90 kadın bisikletçi mücadele edecek. Yarışların ilk etabı 2 Şubat’ta zamana karşı yarışı ile Manavgat Titreyengöl’de olacak. Toplam 128 km sürecek ikinci etap; 3 Şubat’ta Alanya – Gazipaşa – Dim Barajı’ndan geçerek Alanya’da son bulacak.  İki yokuş ve bir sprint primi ile bölgenin en güzel yerlerinden geçecek yarış çok çetin geçecek.  4 Şubat’taki son etap ise Türkler Mahallesi’nden başlayacak. Yarışa adını veren EftaliaHotel’in önünden start alacak yarış; Manavgat, Side, Sorgun, Titreyen Göl’den dönerek Alarahan’ın içerisine girip Avsallar’dan geçerek Alanya şehir merkezinde bitecek. Toplam 128 km olan bu etapta; bir yokuş bir de sprint primi noktası koşulacak” diye konuştu.

Zorlu yarışlarda Karaman bisiklet takımı sporcularına başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Bisiklet antrenörümüz Barış Ünlü eşliğinde 5 sporcu ile mücadele edeceğimiz zorlu yarışlarda tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Ulusal ve Uluslararası yarışlarda birçok başarılı sonuca imza atmış sporcularımıza güvenimiz sonsuzdur. İnşallah sporcularımız bu yarışlarda da ellerinden gelenin en iyisini yapacak ve madalya kürsüsünde yerlerini alacaklardır” dedi.