Karaman Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı
Karaman Belediyesi, yaklaşan kış mevsimiyle birlikte kış şartlarında kullanacağı araç, ekipman ve malzeme konusunda hazırlıklarını tamamladı.

Kar ve buzlanmalar karşısında vatandaşların yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı önlemlerini aldı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına gereken önlemleri aldıklarını ifade ederek belediyenin kışa hazır olduğunu belirtti. Başkan Çalışkan: “Geçtiğimiz yıl zorlu ve bereketli bir kış mevsimi geçirdik. Ekiplerimiz, kar ve buzlanmaya karşı 24 saat görevinin başında olacaklar. 5 greyder, 10 kar küreme aparatlı kamyon, 6 Solüsyon atma aracı, 3 Solüsyon tankeri, 1 adet hem cüruf atmalı hem küremeli araç, 2 adet kar küreme aparatlı kazıcı ve yükleyici ile kış şartlarına karşı hazırlıklarımızı yaptık.

“Teknolojik bakımından son derece modern araçlara sahibiz” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Bu araçların bazıları hem kar küreme hem de tuzlama işlemini aynı anda yapabiliyor. Buzlanmaya karşı 300 ton kar ve buz önleyici solisyon ile 125 ton çüruflu tuz stoğumuz hazır durumda. Vatandaşlarımızın huzuru için şehrin dört bir yanında ve özellikle ulaşımın yoğun olduğu caddelerde aksaklıkların yaşanmaması adına gerekli koordinasyon sağlanacak” dedi.

Belediye Vatandaşları Uyardı

Karaman Belediyesi, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte araç sürücülerini ve oluşabilecek soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızı uyardı. Belediyeden yapılan uyarıda; periyodik olarak baca temizliğinin yapılması ve gaz kullanımında havalandırma menfezinin açık olmasına dikkat edilerek kombi ve sobadan çıkan gazların neden olduğu ölümlerin önüne geçilebileceği belirtildi. Vatandaşların yoğun kar yağışlarında daha çok toplu taşıma araçlarını kullanması gerektiği ifade edilen açıklamada, sürücülerin de araç bakımlarını yaparak kış lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği vurgulandı.