Karaman Belediyesi Kadınlar Günü Kutladı

Karaman Belediyesi Kadınlar Günü Kutladı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bir program tertip ederek tüm hanımların Kadınlar Gününü kutladı.

Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programının ilki saat 10.00’da Mümine Hatun Nikah Salonu’nda “Hayatımıza Dokunan Kadınlar” isimli söyleşi ile gerçekleştirildi. Programa; Belediye Başkan Vekili Fadime Akkuş, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Belediye Meclis Üyeleri Elife Dilara Güngör, Elmas Coşar, Leyla Bender, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü ve hanım davetliler katıldı. 
     Açılış konuşması yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü, tüm hanımların Kadınlar gününü kutlayarak, Karaman Belediyesi’nin hanımlara yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Söyleşi de ise; Görme Engelli Fadime Önasya, Seki Çeşme Mahallesi Muhtarı Sefa Baldırlı, Kent Konseyi Engeli Meclisi Başkanı İlknur Harani, İşitme Engelli Judo Şampiyonu Ayşegül Uğuz, Aile baskısı ile evlendirilmiş ve genç yaşta kızını kaybetmiş Zehra Yılmaz ve Genç yaşta dul kalarak çocukları için mücadele veren Ayşe Tozol yaşamlarını zorluk ve engellerle geçirmelerine rağmen hayata tutunmalarını ve neler yaptıklarını programa katılan davetlilerle paylaştı. Programın sonunda söyleşi yapan hanımlara çeşitli hediyeler ve çiçek verildi.
Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri Hizmete Girdi
    Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bir diğer programı da saat 14.30’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Şehrin çeşitli noktalarına bebekli annelerin ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan bebek bakım ve emzirme kabinleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
    Açılış programına; Belediye Başkan Vekili Fadime Akkuş, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın eşi Şerife Çalışkan, Başkan Yardımcıları Abdullah Bağırgan ve Duran Kabaağaç, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Elife Dilara Güngör, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Fadime Ünlü, Daire Müdürleri ve Karamanlı hanımlar katıldı. 
    Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Fadime Akkuş, böyle özel bir günde Belediye Başkan Vekilliğini bir Bayan Meclis Üyesine teslim etmesinden dolayı Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a tüm kadınlar adına teşekkür ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Başkan Vekili Akkuş konuşmasında: “Türkiye’nin nadir illerinde bulunan bebek bakım ve emzirme kabinleri, annelerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek şekilde dizayn edilmiştir. Kartlı sistemle çalışan kabinlerden anneler güvenli bir şekilde ve ayrıca diğer illerde de faydalanabilecektir. Ücretsiz olan bu kartları 0-2 yaş grubuna dâhil olan anneler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzden alabilirler. Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan önderliğinde belediye olarak kadınlarımıza her alanda destek vermeye devam edeceğiz” dedi.