Karaman Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Karaman Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için belediye ekiplerinin 24 saat görevinin başında bulunacağını belirtti.

Başkan Çalışkan tüm Karaman halkının Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek belediyenin bayram hazırlıkları ile ilgili şunları söyledi:
“Öncelikle vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. Bayramda temizlik işlerinden zabıtasına kadar her birim, vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakın olacaktır. Bayram süresince, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı Belediyemiz Zabıta, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekiplerimiz nöbetleşe olarak görevlerinin başında olacaktır. Bayramda alınan önlemlere rağmen vatandaşlarımız karşılaşabilecekleri sıkıntı, istek ve şikâyetleri, 444 25 70’nolu Çağrı Merkezi’ni veya 153 Alo Zabıta’yı arayarak bildirebileceklerdir” dedi.

Belediye Otobüsleri Ücretsiz
Bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren halk otobüsleri vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek. Bayramın 1. günü olan 5 Temmuz Salı gününden 8 Temmuz Cuma gününe kadar belediye otobüsleri, sabah 08.00 gece 23.00 saatleri arası her saat başı yolcu taşıyacak. 

Mezarlıkta Hazırlıklar Tamamlandı
Arife gününden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan şehir mezarlığında, çeşmelerin bakım ve onarımı yapıldı, mezar aralarındaki yabancı otlar temizlendi ve vatandaşların mezar başlarına su taşımaları için su bidonları hazırlandı. Arife günü hoparlör sistemi ile Kur’an-ı Kerim okutulacak ve mezarlığı ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.

Zabıta ve Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat Hizmet Veriyor
Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 153 Zabıta hattı ile bayramda 24 saat hizmet verecek ve denetimlerine bayram boyunca devam edecek.
Vatandaşlar, belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.
Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: Bayramın 1. Günü; Trabzon Ekmek, Emircan Ekmek, Şafak Ekmek, Koç Ekmek ve Bayramoğlu Ekmek Fabrikası, 2. Gün; Birlik Ekmek, Koç Ekmek, Şafak Ekmek, Dilkent Ekmek, Bayramoğlu Ekmek ve Özen Ekmek Fabrikası, 3. Gün de; Birlik Ekmek, Özen Ekmek, Ergin Ekmek, Emircan Ekmek, Bayramoğlu Ekmek, Dilkent Ekmek, Koç Ekmek ve Merve Ekmek Fabrikası nöbetçi fırınlar olarak bayramda açık kalacak.

Belediye de Bayramlaşma Bayramın birinci Günü       
Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma bayramın ikinci günü olan 6 Temmuz Çarşamba günü yapılacak. Belediye hizmet binası yanındaki park alanında saat 15.00’de başlayacak bayramlaşmaya tüm halkımız davet edildi.