Karaman AK Parti Teşkilatı Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Karaman AK Parti Teşkilatı Miraç Kandili Kutlama Mesajı
Ak Parti Karaman Teşkilatı Mübarek Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ Miraç Kandili Mesajı, 
“Miraç; Peygamber Efendimizin, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eder.
Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in önce Mescid-i Aksa'ya daha sonra semaya yaptığı yolculuğu ifade eden kutlu buluşmanın gerçekleştiği bu mübarek gecenin, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine,      bu güzel gecenin tüm İslam coğrafyasına huzur mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde gönül dünyamızı, kötü duygulardan temizleyelim. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, bizi birbirimize yaklaştıracak, uzlaşmacı tavırlar sergilemenin yollarını arayalım.
Millet olarak içerisinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandili’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile, feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandilimizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin  ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni kutluyorum..
…………………………………
AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet ER
Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. ER, mesajında; 

"Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan ’Miraç Kandil’ine erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.

Mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Hadisesi, 
insanların ilahi rıza doğrultusunda diledikleri derecelere kavuşabileceklerini göstermekte; mana aleminde yükselişin, ilahi rahmet ve huzura erişmenin Yüce Allah’a bağlılıktan geçtiğini hatırlatmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin Mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.
………………………………
AK Parti Karaman İl  Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa KALE Miraç kandili mesajı yayınladı

Kale “Miraç; âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin, Yüce Rabbimizin izni ve keremiyle gerçekleştirdikleri, hikmet, hediye ve müjdelerle dolu manevi bir yolculuktur. 
  Sevgili Peygamberimizin Miraç'tan hediye olarak getirdiği Bakara suresinin son ayetlerinde Rabbimiz bizlere, yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı birlikte hatırlatmaktadır. Miraç, her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Yüce Allah olduğunun şuuruna varabilmektir.
Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, tertemiz bir kulluğa ve yüce mertebelere erişme vardır.       
    Milletimizin, İslam âleminin ve tüm insanlığın Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına, barış ve huzura vesile olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.“dedi.
………………………………..
Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY, Mübarek Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. ATABAY mesajında şunları kaydetti: 


"Miraç; hikmet, bereket ve rahmeti bol olan mübarek bir gecedir. Bu geceye birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, gerek kendi toplumumuz, gerekse tüm dünya insanlarını birbirine yaklaştıracak, dünyanın her yerinde barış ve mutluluğun sağlanması yönünde adımların atılmasının gayreti içinde olmalıyız. 

Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkartan bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünyada barışı tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin ve İslam Aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, İslam Aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, huzur ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."