Karakucak Güreşleri Sona Erdi

Karakucak Güreşleri Sona Erdi
Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Karakucak Güreşleri Erdemli’nin Sarıkaya Yaylasında gerçekleştirildi. Salim Ercan kıyasıya kozunu paylaştığı rakibini yenerek baş pehlivanlık unvanını kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılış ve temel atma törenleri sonrasında Erdemli’de gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerine katıldı. Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Üniversitesi Rektör Baş Danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş güreşleri izledi. Burada konuşan Başkan Kocamaz, Erdemlililerin 30 Ağustos Zafer Haftasını ve yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayarak, "Bize bu görevi layık gördüğünüz günden bu yana bütün köyleriyle, dağıyla, ovasıyla tüm Mersin’de varız. Daha önce Mersin’de hizmet almamış her karış toprağı hizmetle tanıştırıyoruz. Bu hizmetlerden daha önemlisi geçmişimize sahip çıkarak, geleceğe yön vermek. Bizim amacımız yörüklerin yaşadığı bu topraklarda gelenekleri devam ettirmek, insanlarımızın unutmamasını sağlamak. Tarihimize, kültürel değerlerimize, kültürümüze sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bizler yerel yönetimler olarak geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmak gayreti içerisindeyiz” dedi.

Geçmişini unutarak birbirine kenetlenmeyen ülkelerin ve milletlerin yaşadıkları durumu ve kayıpları hatırlatarak vatandaşlara seslenen Kocamaz, “Geçmişten ve etrafımızdaki ülkelerde son yıllarda yaşananlardan ders almak mecburiyetindeyiz. Tarihin tekerrür etmemesi için dikkatli olmalı, geleceğimize sahip çıkmalıyız. 30 Ağustos’ta bunun için önemli. Gençlerimizin bu vatanın kolay kazanılmadığını bilmesi, hatırlaması ve tekrar yaşanmaması için ders alması gerekir. Bunu gençlere anlatmanın yolu da işte bu tür faaliyetler. Bu meydanlardan, bu sahalardan yeni milli pehlivanların çıkmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenledikleri etkinliklerin geçmişi ve bu vatan için canını veren şehitleri anmak için yeterli olmadığını söyleyen Kocamaz, “Bu etkinliklerle hem 30 Ağustos bilincini gençlerimize aşılıyor, hem spora yönlendiriyor hem de güreşi tanımalarını sağlıyoruz. Bugün bu topraklarda bağımsız olarak yaşıyorsak Çanakkale’de ki 253 bin şehidimize, Sakarya Dumlupınar’da, Çukurova’da verilen mücadelelere borçluyuz. Onları ne kadar yad etsek, dua etsek azdır. Hiç olmazsa onları bu tür etkinliklerle yad etmek bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

Erdemli ilçesinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile son üç yılda aldığı hizmetleri daha önce alamadığını ve bu hizmetlerin daha önceki hizmetlerle kıyaslanamayacağını söyleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise "Önümüzde daha bir buçuk yılımız var. Çok daha güzel işler yapılacak. Mersin’in hizmet görmeyen makus talihi yenildi, yenilmeye de devam edecek. İnsan ayrımı yapamadan, imkansızı zamanla zoru hemen başarırız diyen bir zihniyetin iş başında olması Mersin’in en büyük şansı" diye konuştu.

Güreş alanını dolduran vatandaşlar izledikleri güreş müsabakasında heyecan dolu dakikalar yaşadı. Sarıkaya Yaylasında gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu güreşlerde Salim Ercan kıyasıya kozunu paylaştığı rakibini yenerek baş pehlivanlık unvanını kazandı. Baş pehlivanlık için ter döken Eren Dursun Turan ikinciliği göğüslerken, İbrahim Bölükbaşı ve Hüseyin gündüz üçüncülüğü paylaştılar.

Güreş müsabakalarının ardından gerçekleştirilen ödül töreni sonrası Hüseyin Kağıt, Attila Yılmaz ve Ankaralı Ayşe konser verdi.