Kapkaççıya 10 Yıl Hapis Cezası

Kapkaççıya 10 Yıl Hapis Cezası
Erzurum’da geçen yıl araştırma görevlisi kadının çantasını kapkaç yaparak kaçan, yakalandıktan sonra tutuklanan şüpheliye Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.Bartın Üniversitesi...

Erzurum’da geçen yıl araştırma görevlisi kadının çantasını kapkaç yaparak kaçan, yakalandıktan sonra tutuklanan şüpheliye Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda araştırma görevlisi A.T., 10 günlük izin alarak 27 Kasım 2012 günü Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisansını yapmak için Erzurum’a geldi. Terminal caddesinde yürüdüğü sırada A.T.’nin ağzını kapatıp silah süsü vererek sağ omzundaki çantayı ‘kapkaç’ yaparak gasp eden 28 yaşındaki F.D. tutuklu yargılandığı Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Atatürk Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Iğdırlı A.T. (24), “Olay tarihinde Terminal Caddesi’nden Gez Mahallesi’ne doğru yürürken karşıdan birkaç kişi geliyordu. O sırada arka sağ tarafımdan birin yanıma yaklaştığını fark ettim. Korktuğumu hissettirmemek için arkamı dönüp bakmadım. Birisi ani bir hareketle sağ eliyle ağzımı kapattı. Çantamı gasp eden kişiyle göz göze geldik. Kirli sakalı olan 25-30 yaşlarındaki erkek şahıs bu şahıstı. Beni daha sonra, kendine göre çekti, sol eliyle belime bir cisim dokundurduğunu hissetim. Bir anda sağ omzumdaki çantamı aldığında beni yere fırlattı. Kalkıp arkamı döndüğümde şahıs kaçıyordu. Bu olayı gören birkaç duyarlı vatandaş şahsın peşine koşarak yakaladılar. Şikayetçiyim” dedi.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 149-1 maddesi kapsamında ‘nitelikli yağma’ suçunu işlediği yönünde kanaat getirdi. Heyet kapkaç olayı ile ilgili değerlendirmesinde, şu görüşlere yer verdi:

“Sanığın olay tarihinde geceleyin yolda yürüyen müştekiye doğru yaklaşarak onu yakalayarak ağzını kapattığı, müştekinin direnişini kırmak için sağ eliyle müştekiye silah süsü verdiği ve sert bir cisimle müştekinin karnına bastırdığı ve ardından onu yere yıkarak çantasını çekip kaçtığı, olayı gören vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildiği, sanığı bu şekilde ‘nitelikli yağma’ suçunu işlediği anlaşılmakla mahkûmiyeti gerektiği değerlendirilmiştir.”

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi, 28 yaşındaki F. D.’yi A.T. ‘nitelikli yağma’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme F. D.’nin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosya Yargıtay’a gönderildi.