Kamuoyunda sürpriz isim Osman Sağlam

Kamuoyunda sürpriz isim Osman Sağlam
Seçimler yaklaştıkça adaylar kimler olacak sorusuna Osman Sağlam ismi önde gidiyor.
Türkiye 1 Kasımda tarihi bir seçime doğru gidiyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra mevcut partiler koalisyonda anlaşamazken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seçim hükümetini kurma yetkisini vermesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım’da seçim yapma kararı aldı. 
 
Ak Parti genel merkezinden alınan bilgilere göre Özellikle güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere bazı bölgelerde Milletvekili adaylarını değiştirileceği öğrenildi. 
 
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olmasından dolayı Özellikle Konya ve Karaman’da oylarından büyük bir artış beklerken, AK Parti Konya’dan önceki seçimlere göre yaklaşık 13 bin oy kaybetti.
 
AK Parti genel merkezinden edindiğimiz bilgilere göre bu bölgede de bazı adaylarda değişikliğe gidebilir. 
Karamaninsesi.com olarak AK Parti Karaman tabanından bazı kişilerle yaptığımız görüşmelerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Mevcut Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker’in dışında kimi görmek istersiniz soruna verilen cevaplarda en önde giden isim Karamanlı hemşerimiz olan Bakanlar Kurulu genel sekreteri Osman Sağlam oldu. 
Karaman’ın Damlapınar (Manyan) köyünden olan Osman Sağlam yaklaşık 25 yıldır Ankara’nın merkezinde bürokratik görevini sürdürürken bir ayağı da Karaman’da oldu. Osman Sağlam hemen hemen her ay Karaman halkıyla sohbet edip vatandaşın Ankara işlerinde yardımcı olması Mevlüt Akgün gibi sevilmesine neden oluyor. 
 
Ak Parti’nin kurulduğu 2002 yılından bu yana görevlerinin dışında teşkilat çalışmalarına da destekte bulunan Osman Sağlam 2011 seçimlerinde de Karaman’da Milletvekili adayı adayı olmuş ve çok büyük destek toplamıştı. 
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiği Milletvekilleri arasında olan Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün’ün Karaman’a sağladığı büyük hizmetler nedeniyle her ikisinin de devam etmesini istemesinden dolayı Osman Sağlam’ın seçilemediği o günlerde çok konuşulmuştu. AK Parti’nin Karaman’da ki tabanında bundan dolayı Osman Sağlam ismine önem vermesi son günlerde en çok konuşulan isim haline getirdi.
 
Önümüzde ki günlerde neler olur bilinmez ama Karamaninsesi.com olarak edindiğimiz intibaya göre AK Parti'nin tabanı Osman Sağlam ismine büyük önem veriyor.