Kaat-I Sanatı Çalışmaları Göz Kamaştırıyor

Kaat-I Sanatı Çalışmaları Göz Kamaştırıyor
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi El Sanatları Kulübü öğrencilerinin çalışmaları göz kamaştırıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile devam eden El Sanatları Kulübü Kaat-ı Sanatı çalışmaları gençlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Gençlik Merkezi’nde Kaat-ı Sanatı Usta Öğreticisi Abdulkadir İlik tarafından verilen eğitimlerde, Kaat-ı Sanatının temel kuralları ve incelikleri genç kursiyerlere aktarılıyor. Haftanın dört günü Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri uygulamalı eğitim alan kursiyerler Kaat-ı Sanatı’nın kendine özgü motiflerini öğrenerek bu sanatın tüm inceliklerini gelecek nesillere aktarmaya hazırlanıyorlar.
Katı Sanat-ı’nın gençlerden yoğun ilgi gördüğünü belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Halk Eğitim Merkezimiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve gençlerimizin ücretsiz bir şekilde yararlandığı Kaat-ı Sanatı eğitimlerimiz genç kursiyerlerimizin ortaya koymuş olduğu başarılı çalışmalarla daha ilgi çekici bir hale geldi.  Eline bir makas, bir kağıt alan kursiyerlerimizin çabası ve azmi beni çok etkiledi. Gençlerimize fırsat verilince nelerin yapılacağını çalışmalarıyla bizlere gösterdiler” diye konuştu. 
Kat’ı nedir?
Kat veya kaatı kelimesinin sözlükteki anlamı ‘kesmek’. Kaatı sanatı ise bir kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatı. Bu şekilde yapılmış esere ‘kaatıa’ veya ‘mukatta’ sanatkarına ‘kaatı’ ve ‘kattaa’ denir. Kâğıdı kesip oyarak meydana getirilen yazılara ise ‘mukatta yazı’ denir.