KYRT EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ.

KYRT EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ.
Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği üyeleri 03 Şubat 2010 tarihinde saat 11.30da İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmezi makamında ziyaret etti.

Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği üyeleri 03 Şubat 2010 tarihinde saat 11.30’da İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez’i makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar dilediler ve üzerlerine düşecek çalışmalarda seve seve yer alacaklarını belirttiler.

 

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Senem Yavuzaslan, Başkan Yardımcısı Sultan Akbulut, Sayman Refia Arslan, üyeler Şerife Dökme ve Abdullah Atael’in hazır bulunduğu ziyaret yarım saat süresince karşılıklı sohbet şeklinde geçti.

 

            Dernek Yönetimince sorulan “Daha geleli yeni oldu. Kayserilisiniz. Sizde bizim gibi İç Anadolu kültürünü yaşayan birisisiniz. Karaman’a adaptasyon konusunda sıkıntı yaşadığınızı düşünmüyoruz. Karaman’ı nasıl buldunuz? Karamanla ilgili düşüncelerinizi almak isteriz.” sorusunu içtenlikle yanıtlayan İl Emniyet Müdürü Sönmez “Öncelikle Karaman İli’nin küçük bir ilçeden büyük kente dönüşümünü hızlı bir şekilde tamamlayan bir il olduğunu belirtmek isterim. Karaman bize çok yakın, kültürümüze çok yakın bir şehir. Kendi memleketimde de olduğu gibi işsizlik oranının oldukça az olduğu bir il. Hiçbir şartta herhangi bir sıkıntı verecek tavır içine girmeyecek insanlar topluğu olduğu için biz çok rahatız diyebilecek olduğumuz bir il.”şeklinde cevapladı.

 

            Sohbet esnasında tüm sorularımızı içtenlikle cevaplayan Sönmez açıklamalarını “Ruhen sizleri rahatsız etmeden güvenlik hizmetlerini yerine getirmenin mücadelesini vereceğimizi, bunun planlarını, programlarını yapacağımızı söyleyeyim. Onun ötesinde 24 saat hem telefonlarımızı, hem 155’i, hem de benim telefonumu aramaktan hiçbir şekilde çekinmeyin. Ben 24 saat içinde eğer insanlarımın telefonuna cevap veremeyeceksem burada bulunmanın bir manası yok. Çünkü benim ürettiğim sadece güvenlik hizmeti. Ama yine söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle güvenlik özgürlük sınırını çok iyi bilerek ve birbirini hiçbir şekilde kısıtlamadan ama insanların güvenli bir ortamda yaşayacağı hali ortaya koymaya çalışacağız. Hedefimiz insanlarımızla kucaklaşabilmek, insanlarımızla birlikte olabilmek. Biz sokakta olacağız. Ben şahsım olarak da sokakta olacağım. Bir bakkalda oturacağım, bir parkta oturacağım, bir insanımızla oturacağım. Hep sorunları dinlemekle geçireceğiz ve sorunları çözmeye çalışacağız. Başka bir derdimiz yok.”şeklinde sürdürdü.

 

“İnsan odaklı hizmet anlayışı ile mi çalışacaksınız?” diyen Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar İletişim Derneği üyelerinin sorusunu Emniyet Müdürü Sönmez “Kesinlikle. Eğer hizmetinin merkezine insanı koymuyorsa hiçbir kardeşimin bizimle çalışma şansı da yok. Bunu da açık açık söylüyorum. Çünkü varlık sebebimiz bu. Eğer insanlar birbirine güvenemiyorsa, insanlar birbirine karşı herhangi bir şüpheyle bakıyorsa bundan muhakkak biz kendimize hata görüyoruz demektir.  Eğer karşılıklı iki insan tartışırken elini beline attığında silah çekecek diye bir kaygıyla değil de bu kemerini düzeltiyor diye bir rahatlıkla karşısındaki insanla diyalogunu devam ettiriyorsa biz işimizi yaptığımıza o zaman emin olabiliriz. Biz bunun mücadelesini vereceğiz. Bizim işimiz genelde asayiş yönünde olacaktır. Trafik konusunda insan hayatı temeldir. Trafik uygulamaları çok uzun yıllar araştırmanın ve tecrübenin sonucudur. İnsanlarımız kendinin can ve mal emniyeti için konan kurallara uyulması konusunda bize yardımcı olurlarsa bizde onlara zaten yardımcıyız. Öncelikli hedefimiz insanlara ceza yazmak, sıkıntı vermek değil, uyarmak alışkanlık haline getirmek için sürekli gözleri önünde bulunmak ve onları gidecekleri noktaya güvenlikli bir ortamda ulaştırmak. Bunun için benim kardeşlerim meslektaşlarım muhakkak uyarı görevini öncelikle yapacak fakat bu konuda ısrar eden olursa da kanunun gereği olan idari para cezalarını yazmaktan da çekinmeyecek” dedi.