KTO Karatay Üniversitesi Ve Medicana İşbirliği

KTO Karatay Üniversitesi Ve Medicana İşbirliği
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Medicana Konya Hastanesi, 2015-2016 akademik döneminde açılacak olan KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi için işbirliği yaptı.KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Medicana Konya Hastanesi, 2015-2016 akademik döneminde açılacak olan KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi için işbirliği yaptı.
KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen iki kurum yöneticileri burada Afiliasyon protokolü imzaladı. Protokolle 2015-2016 akademik döneminde açılacak olan KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama için ihtiyaç duyulan hastane hizmetini Medicana Konya Hastanesi işbirliği yaparak sağlamış oldu. İmza törenine KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Hüseyin Bozkurt, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ramazan Biberci, Medicana Konya Hastanesi İş Geliştirme Direktörü Lütfi Şimşek, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Çağatay Ünüsan, Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Neyhan Ergene ve davetliler katıldı.
“MEMLEKETE YETİŞMİŞ ELEMAN LAZIM”
Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Hüseyin Bozkurt, Medicana Grubu olarak ‘çorbada tuzumuz olsun’ diyerek böyle bir işbirliğine gittiklerini söyleyerek, “Eğitimle ilgili birçok çalışmamız var. İlk defa bir üniversiteyle beraber bu işi yapıyoruz. Bizim de bir sevdamız. Sonuçta memlekete yetişmiş eleman lazım. Özellikle doktor, özellikle hemşire lazım. Sağlık elemanı ihtiyacı tüm dünyada had safhada. Dünya nüfusu yaşlanıyor ve özellikle Avrupa’da doktor bulmakta sıkıntı var, Türkiye’de keza öyle. O yüzden tıp fakülteleri, diş hekimliği fakülteleri, sağlık meslek yüksekokulları gibi okullar Türkiye’nin çok büyük ihtiyacı. Bu mutlaka lazımdı ve KTO Karatay Üniversitesi’nin bu girişimi bence çok isabetli bir girişim. Biz de bu konuda ne kadar katkıda bulunuruz diye çok uğraştık ve nasip olursa bir gün geldiğinde KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin önde gelen güzide tıp fakültelerinden biri olacağından eminim. Gelecek olan öğrenciler gerçekten çok şanslı. Bu öğrencilere en iyi imkanlarla, en iyi şartlarda, en iyi hocalarla, en iyi eğitimi vereceğimizi düşünüyorum” dedi.
KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Bugün Konya’nın gerçekten güzel bir üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ile Türkiye’deki önemli bir sağlık grubunun Konya hastanesi arasında bir anlaşma imzalayacağız. Bu işin belki bir ticari kısmı var ama bu bir gönül işi. Burada okuyacak olan kardeşlerimizin, evlatlarımızın çok iyi yetişebilmesi, sağlık alanında çok iyi hizmet verecek olan doktorlar olabilmesi, akademik kadroda hizmet etmek isteyenlerin bu ülke ve dünyada çok daha iyi yetişebilmeleri noktasında onlar da ellerini taşın altına fazlasıyla soktular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“DEVLETE YÜK OLMADAN TIP FAKÜLTESİ AÇIYORUZ”
Başkan Öztürk, yapılan anlaşmayla beraber tıp fakültesini açmış olacaklarını dile getirerek, “YÖK’e müracaatımızı tamamladık, bir kontenjan bekliyoruz. Beraberinde Sağlık Meslek Yüksekokulu da açıyoruz. Orada da 3 tane bölümümüz olacak. Bu seneyle beraber KTO Karatay Üniversitesi, sağlık branşlarına da girmiş olacak. Gelecek sene için de bir hedefimiz var. Diş Hekimliği Fakültesi’yle beraber yine sağlıkla ilgili birkaç bölüm daha üniversitemize kazandırmak istiyoruz. Konya’da 4. tıp fakültesi olacağız ve devlete hiç yük olmadan bu fakülteyi kuruyoruz. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özel sektörün kurduğu bir üniversite ve yine özel sektörün kendi gayretleriyle oluşturduğu hastanenin oluşturduğu sinerji ile devlete yük olmadan bir tıp fakültesini şehrimize kazandırmış olmak, burada hem sağlık anlamında hizmetler vermek, hem de eğitim anlamında hizmetler vermek bizim için çok değerli” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ve Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Hüseyin Bozkurt, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi için hazırlanan Afiliasyon protokolünü imzaladı. İmza töreni fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.