KOP Destek Projeleri Arıcılara Tanıtıldı

KOP Destek Projeleri  Arıcılara Tanıtıldı
“Arıcılar! Destek KOP’tan Üretmesi Sizden Projesi”Arıcılara Tanıtıldı

Karaman İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizce hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına KOP Kırsal Kalkınma Programı kapsamında sunulan 8 projemize KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 5 milyon 607 bin TL ödenek aktarımı sağlanmıştır.

 Bu 8 projeden biri olan “Arıcılar Destek KOP’ tan Üretmesi Sizden Projesi”  KOP tarafından desteklenmeye değer görülmüştür. Söz konusu proje kapsamında Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Baran Yavuz YÜREKLİ, Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel YASAN ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim ERKOL ile teknik personel ve arıcılar katıldı.

Şube Müdürü İbrahim ERKOL toplantıda bir sunum yaparak; “Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliğine ait Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yapılmış olan bal paketleme tesisinin faaliyete geçirilmesi amacıyla hammadde ve işletme finansmanı desteği sağlanması ve arıcılarımızın üretimlerinin arttırılması amacıyla alet ekipman verilmesinin planlandığını belirtti. Şube Müdürü ERKOL, bu kapsamda Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine % 70 hibeli güneş paneli, organik varroa ilacı, dinlendirme kabı, sır alma kabı, bal süzme makinesi çadır, ana arı desteği, ana arı ve arı sütü üretim takımı gibi alet ekipmanların üretimi artırma amaçlı olarak verileceğini dile getirdi. Proje başvuru kriterleri ve başvuru formu doldurulurken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularına değinen ERKOL, projenin tüm arıcılara hayırlı olmasını diledi.