KMÜʹde Yolsuzluk İddiası

KMÜʹde Yolsuzluk İddiası
Temizhaber.com adlı haber sitesinin Üniversitede ki yolsuzluk iddiaları ortalığı karıştırdı.
Temizhaber.com adlı haber sitesinin yapmış olduğu KMÜʹde yolsuzluk iddiası başlıklı habere Üniversite yetkililerinden cevap geldi. Yapılan cevapta bunların gerçek dışı olduğu belirtilirken, bazı banka hesap numaraları gibi bilgilerini ortaya çıkaran kişi de Okutman Yüksel Çelik olduğu söylendi.

KMÜ Yönetimi yaptığı açıklamada;  "2009 yılında Üniversitede çalışan Okutman Yüksel ÇELİK’in Üniversite yönetimine karşı beslediği husumet sonucu ve seçim sürecini etkilemeye matuf asılsız hayal ürünü iddialardır." denildi.


İşte Temizhaber.comʹun Haberi
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Şok İddialar.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yönetimi hakkında şok iddialar gündeme bomba gibi düştü. Rektörlük seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde ortaya atılan iddialar belgelerle ortaya konulunca gözler YÖK’e çevrildi. YÖK’ün alacağı karar merakla bekleniyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Skandal.
temizhaber.com ekibinin ulaştığı belgeler dudak uçuklatacak cinsten, öyle ki, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile şok belgeler, hem yolsuzluk, hem usulsüzlük, hem de görevi kötüye kullanmaya kadar gidiyor.
Şok iddialar nasıl ortaya çıktı.
Bu şok belgeler, yine üniversite içinde yer alan, yetimin öksüzün hakkını koruyan, öğrenci dostu bir öğretim görevlisi tarafından ortaya çıkartıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabri GÖKMEN, BİMER’e şikayet edilen bu belgeleri inkar etmiyor, ‘yalnışlık varsa düzeltiriz’ demekle yetinirken, YÖK’ün araştırma gereği duymadığını söylüyor.
İŞTE ŞOK EDEN BELGELER
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sabri GÖKMEN, Yardımcıları Prof.Dr.Mehmet KARATAŞ ve Prof.Dr.Kemal ESENGÜN’dürün suçlandığı belgelerde ne ararsanız var.
Üniversite Öğrencileri Bağış Yapmaya Zorlandı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde okumaya hak kazanan öğrenciler, Devletin belirlediği harç haricinde, Üniversite rektörü tarafından organik bağımız yok denilen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırtma ve Yaşatma Vakfı’na, enaz 20 TL olmak üzere hem de banka aracılığı ile bağış yaptırılmış (öğrenciler bankaya harç parası yatırırken tahsil edildiği için bağıştan haberi yok). Vakıfta biriken 327.980 TL ise yine aynı üniversiteye peyder pey aktarılmıştır.
İŞTE AKTARILAN PARA VE DÖKÜMANI
YIL DÖNÜMÜ BANKA HESAPNO HESAP SAHİBİ TUTAR
===============================================================
2008 Güz VakıfBank 00158007290103344 Rektörlük Özel Kal. 110.640TL 
2009 Bahar VakıfBank 00158007286671481 KMU Yap.Yaş Vkf. 51.520TL 
2009 Güz Ziraat Bnk. 031335685066-5001 KMU Yap.Yaş Vkf. 165.720TL 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOPLAM 327.980 TL 


Üniversite Rektörünün Altına 180.bin TL ye Lüks Audi A6 Marka Araç Aldılar.
Organik bağlarının olmadığı iddia edilen Vakıf Üzerinden Aktarılan para ile üniversite rektörünün altına son model Audi marka otomobil aldılar.
Üniversite Rektörü ve yardımcısı oto galeriye giderek, Audi marka araba aldığı ve kasada olmayan para üzerine, aracın alındığı yıl içerisinde bu paraların yine öğrenciler tarafından zorunlu olarak yapılan bağışlarla ödendiği ortaya çıktı.
Okt. Yüksel ÇELİK ‘in iddialarına göre; Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneğinde Yolsuzluk Yapılmış.
Rektör ve Yardımcıları 2008 ,2009 yıllarında vakıf üzerinden zorunlu bağış alma işleminden sonra vakıf yöneticileri ile anlaşamamaları üzerine Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği adında başkanlığını Rektör Yrd. Prof.Dr.Mehmet KARATAŞ yürüttüğü bir dernek kurmuşlardır.
Kendi bünyelerindeki, dernek üzerinden, 2010-2011 Kayıt Zamanında Üniversite içerisinde dernek yazar kasası ile öğrencilere yaklaşık 14.850 adet kitabı satıp burada fazladan 130.000TL usulsüz kazanç elde edilmiştir.
(Bu dernek ile 2010,2011 Güz dönemi yeni kayıt yapan öğrencilere piyasadaki gerçek perakende satış fiyatı 39TL indirimli satış fiyatı toplam 23TL olan 3 kitabı dernek makbuzu ile 50 TL den kayıt zamanında Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından ihale ile satın alınan öğrenci çantası ve ajandası ile birlikte aynı çantaya konularak satışı gerçekleştirilmiştir. Bu zorunlu kitap satışından toplamda 242.500TL civarında gelir elde etmişlerdir.)
Satılan Kitaplar ve Piyasa Değeri
1- İngilizce (New Inside English Grammer,Pelikan Yayınları ) Perakende satış fiyatı =18,92 TL, 
2- Türk İnkılap Tarihi ve Atatürk İlkeleri, Siyasal Kitabevi ,Perakende satış fiyatı =8 TL, 
3- Türk Dili ve Edebiyatı Dersi için Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan KARATAŞ ın yazdığı ve Rektör Yrd. Prof.Dr.Mehmet KARATAŞ ın Danışmanı olduğu Nobel Kitap Dağıtım A.Ş de bastırdığı Türk Dili kitabı, Perakende satış fiyatı: 12 TL dir.
Satılan Kitapların Dernek, Perakende Ve İndirimli Satış Fiyatları Dökümü
Yıl Öğrenci Satış Toplam 
Dönümü Sayısı Fiyatı Tutar
======== ========== ===============
2010 Güz 2400 50 TL 120.000 TL 
2011 Güz 2450 50 TL 122.500 TL 
----------------------------------------------------------------
Toplam 4850 242.500 TL
Tablo da görüldüğü üzere öğrencilerin pazarlıksız yukarda verildiği gibi 38,9 TL dir. Bu kitapların her biri 5000 adet civarında toptan alındığı zaman en az %40 indirim ile alınabiliyor buna göre 3 kitabın fiyatı 23 TL civarında maliyet tutmaktadır. 4850 kitap x 23 TL= 111.550 TL tutmaktadır. 242.500 - 111.550 = 130.950 TL kar ederek haksız kazanç elde edilmiştir. Satış işleminin kanunsuz olması bir yana Dernek öğrenciye yararlı bir iş yapmak istese maksimum indirimle kitapları satması gerekirdi. Perakende fiyatı 38,9 TL inidirmli fiyatı 23 TL olan üç kitabı 50 TLʹden satmakla öğrencilere ve üniversiteye ne tür bir yarar sağlamaya çalışılmıştır?
Dernek Üniversite İçerisinde Cirit Atıyor
Dernek bununla kalmamış Üniversite içerisinde her türlü ücretli eğitim ve organizasyonlar da vermiştir. Örneğin geçen yaz 50 öğrenciye kişi başı 350 TLʹden Yaz Bilim Okulu açılmış. Sayın Rektör üniversitelerde dışarıya tüm eğitim işlerini döner sermaye işletmesi üzerinden sağlayan Sürekli Eğitim Merkezi varken neden dernek üzerinden yapma gereği hissettiniz. Bina üniversitenin, Hoca üniversitenin, Herşey üniversitenin ama para derneğe. Derneğin hangi tür bilim altyapısı varda size katkıda bulundu. Para transferinde mi yoksa?
www.temizhaber.com ’um bizzat Karaman İline giderek yerinde araştırdığı haber üzerine Üniversite Rektörü, Prof.Dr.Sabri GÖKMEN, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırtma ve Yaşatma Vakfı ile organik bir bağlarının olmadığını! Söylerken, daha önce, her fakültenin bankalara kendi hesaplarını açtığı, bunun yanlış olduğunun söylenmesi üzerine, bütün paraların vakfa aktarıldığını belirtmiştir. (kan bağları olmayan ORGANİK bağları olmayan vakıf!) vakfa aktarılan ve daha sonra geri istenilen paranın üniversite stratejik başkanlığına aktarıldığını vurguladı.
BİMER’ Hesap Sordu İddialara Cevap İstedi.
Belgelerle yapılan şok iddialar, üzerine Başbakanlık İletişim Merkezi tarafından Üniversiteden cevap istenmiş, bunun üzerine Gökmen ve arkadaşları uygun bir dille yanıt vermişler… bu iddiaların asılsız olduğunu dile getirmişler.
YÖK neden soruşturma başlatmıyor?
Şok iddialar sadece Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığa değil, YÖK’e de iletişmiş, ancak bugüne kadar YÖK tarafından bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı sorulmamış. İşte bir şok iddia daha, YÖK başkan yardımcısı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet KARATAŞ’ın yakın dostu olduğu söyleniyor. Bu ilişki nedeniyle mi YÖK soruşturma başlatmıyor.
Dosya Savcılıkta!
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yaşanan usulsüzlük, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma belgeleri Cumhuriyet Savcılığına da iletildi. Savcılık dosyada geçen iddiaları ciddi bularak savcılığın rektörleri direk yargılama yetkisi olmadığından soruşturma izni için YÖK’ʹe yazılı istekte bulundu. Savcılık YÖK’ün soruşturma izni vermesi halinde dosyanın inceleneceğini ve gerekenin yapılacağını söylüyor.
ŞİMDİ SORUYORUZ?
1. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Sabri GÖKMEN’in vakıfla ‘ORGANİK’ bağımız yok demesine rağmen, adı geçen vakıfla para transferi neden yapıldı.?
2. Öğrencilerden alınan harç parası haricinde yine banka yoluyla alınan farklı dönemlerde 10,20,40 TL hangi neden gösterilerek alındı ve banka hesaplarında sonradan neden BAĞIŞ olarak düzeltildi.? (öğrenciler harç parasıyla yatırdığı için bu parayı genel gider olarak algılıyor ve itiraz etmiyor. 20TL’nin yatırılmaması üzerine öğrencilerin kaydı yapılmıyor.)
3. Elimize geçen belgelerdeki kayıt dönemlerindeki banka harç ve bağış dökümanlarında Rektörün hiç bir organik bağımız yoktur dediği vakıf hesaplarına yatan bağış ile öğrenci harcı her öğrenci için neden aynı tarih ve saatte görülmektedir. Karamanʹa ilk kez gelen bir öğrenci bilmediği bir vakfın bilmediği bir hesabına neden harç ile birlikte para yatırsın. Üstelik bu 3 dönem boyunca 3 farklı hesap ve 2 farklı banka ʹda aynen tekrar etmiş bunlar 17 bin öğrencinin kayıt zamanında 34 bin satır ve 687sayfalık doküman da belgeli olmasını nasıl izah edebilir?
4. Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet KARATAŞ Nobel yayınlarında editör olarak çalışıyor. Bunun bilinmesine rağmen üniversite içerisinde (birçok üniversite tarafından bedava veriliyor.) öğrencilere dağıtılan kitaplar içerisinde NOBEL yayınları piyasa değeri 23 TL olmasına rağmen 50TL’ye satılıyor. Üniversite 23, Yayınevi 27 TL kasasına koyuyor ve bu kitaplar öğrencilere zorunlu olarak satılıyor.?
5. Organik bağlarının olmadığını iddia ettikleri vakıf üzerine kayıtlı Audi marka araç nasıl alındı? Aracı beğenmek için, Rektör ve Yardımcıları gitti mi? Aracın parası neden hemen ödenmedi.? Ocak ayında alınan makam aracının sonraki ŞUBAT ve EYLÜL ayında öğrencilerden toplanan 20TL’lerlemi ödendi? Ödenmediği iddia ediliyorsa adı geçen vakfa 200 bin TL kaynak nerden aktarıldı?
6. Üniversite ile hiç bir organik bağı olmayan Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneğinin neden üniversite içerisinde kamu personelini , bina ve imkanlarını kullanarak faaliyet gösteriyor, paralı kurs düzenliyor, %120 kar ile 15 bine yakın kitap satabiliyor?
7. Sizinle yaptığımız görüşmede 2008 yılı ilk dönemde rektörlük özel kalem hesabına tahsil ettiğiniz zorunlu bağışların hatalı olduğunu ve düzeltmeye çalıştığınız söylediniz. Hatayı farkeden biri neden 2009,2010,2011 yıllarında aynı hata yeniden tekrar edildi.?
8. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ömer DİNÇER Karamanlıdır , Karaman Milletvekili Sayın Lütfi ELVAN Plan ve Bütçe komisyon başkanlığını yürütmektedirler. Etkili konumlarda bulunan her iki vekil özellikle üniversite için gerek ödenek tahsis edilmesi ve gerekse devletin diğer tüm imkanlarını seferber edilmesinde ellerinden gelen her türlü maddi manevi desteğini esirgememişlerdir. Buna rağmen sayın Rektör şimdiye kadar hangi ödeneğiniz eksik geldi de gerek makam arabası için ve gerekse diğer işlemleriniz için 4 yıllık görev süreniz boyunca öğrencilerden haksız ve kanunsuz paralar aldınız? 
9. Yukarda sayılan tüm iş ve işlemler 2005 yılında yürürlüğe giren 5072 sayılı kanun ile açık bir şekilde yasaklanıp hapis cezası ile ceza öngörmesine rağmen neye güvenerek bu kanunu ihlal ettiniz?

İDDİALARA CEVAP GELDİ

Karaman Oğlu Mehmet Üniversitesi yönetimi tarafından yapılan bu haber karşısından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklama da şunlar söylendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yönelik olarak, Okutman Yüksel Çelik’in yaptığı iddialar hakkında üniversite yönetimi bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Temizhaber.com İnternet Haber Sitesinde Çıkan Okutman Yüksel Çelik’in İddialarına Yönelik Verilen Cevap ve Düzeltme

Temizhaber.com isimli internet sitesinde 22 Temmuz 2012 günü "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Şok İddialar” başlıklı Okutman Yüksel ÇELİK’in iddialarını içeren bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriği, gerçek dışıdır ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içermektedir. Haberde, Üniversitemizle ilgili gerçek dışı iddialara yer verilmiş olduğundan, bazı hususların açıklığa kavuşturulmasını teminen aşağıda maddeler halinde belirtilen açıklamayı yapmak zaruri olmuştur.

1) Üniversitemiz Rektörünün göreve başladığı 15.09.2008 tarihinden önce akademik ve idari birimler bünyesinde Rektörlük (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı) ana hesabı dışında sadece yardım ve bağışların toplandığı değişik hesaplar açılmış olduğu görülmüştür. Haberde bahsedilen Vakıfbank Karaman Şubesi bünyesinde açılan 00158007280103344 numaralı hesapta Özel Kalem bünyesinde açılan hesaptır. Bu hesaplarda toplanan ve kurum bütçesiyle hiç ilgisi olmayan yardım ve bağış paraları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na aktarılarak bütün bu hesaplar kapatılmıştır. Vakfa aktarılan bu paralar ile ilgili yapılan inceleme ve tetkik sonucunda bütçeye aktarılmasının uygun olacağı sonucuna varıldığından anılan paranın hepsi tekrar vakıf tarafından bütçe (Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı) hesabına aktarılarak 27/10/2009 tarih ve 3386 yevmiye numaralı muhasebe kaydı ile bütçeye gelir kaydedilmiştir. Bilindiği gibi özel bütçeli bir kurum olan üniversitemizin her türlü gelir ve giderleri Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı banka hesaplarında izlenmesi gerekmektedir.

2) Haberde bahsedilen Audi A6 marka araç ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı tarafından alınmış ve haberde bahsedildiği gibi parası sonradan değil peşin olarak hemen ödendiği bilinmektedir. Diğer üniversitelerde olduğu gibi vakıf kuruluş amacına uygun olarak anılan aracı Üniversitemizin kullanımına ilk etapta 27/01/2009 tarihinden itibaren 3 (üç) yıllığına tahsis etmiş ve tahsisi 2012 yılında 3 (üç) yıl daha uzatmıştır. (Haberde bahsedilen

Şubat ve Eylül 2009 tarihlerinden önce anılan araç vakıf tarafından alınmış ve tahsis edilmiştir.)

3) İlgili bankaların kayıtlarının tetkikinde haberde bahsedilen Vakıfbank Karaman Şubesi bünyesindeki 00158067286671481 numaralı hesap ve Ziraat Bankası 031335685066 5001 numaralı hesap Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı adına açılmış hesaplar olduğu tespit edilmiştir. Haberde adı geçen Okutman Yüksel ÇELİK belirtilen dönemde Bilgi İşlem Daire Başkan vekili olarak görev yapmış ancak görevden ayrılmasının verdiği hayal kırıklığı, kızgınlık ve intikam duyguları ile hareket ederek kendi yetki ve sorumluluğunda olan öğrenci harçlarının takibi ile birlikte usulsüz olarak yukarıda anılan vakfın hesaplarını da karamanharc@kmu.edu.tr ve ycelik@kmu.edu.tr internet adresleri üzerinden takip ettiği anlaşılmıştır. Üniversitemiz Senato ve yönetim kurulunun bir kararı olmadan ve amirlerin talimatı alınmadan öğrenci listelerinin harç hesapları dışında başka hesaplarla ilişkilendirilmesi, banka kayıtlarında düzeltmelerin yapılması, tekrar dökümünün alınması ve yetkisi olmadığı halde vakfın hesaplarının takibini yapmış olması nedeniyle Nisan 2012 tarihinde konu hakkında gerekli incelemeler başlatılmıştır. Haber kaynağı olarak gösterilen kişinin üniversitemizdeki daire başkanlığı görevinden ayrıldığı 2009 yılından sonra haberde iddia edildiği gibi öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun bağış ve yardım toplanmamıştır.

Adı geçen şahıs görevi nedeniyle sahip olduğu bilgi ve belgeleri usulsüz ve iyi niyetten uzak olarak aradan uzun bir zaman geçtikten sonra içinde bulunduğumuz seçim döneminde Üniversitemiz Rektörü ve yöneticilerini karalamak amacıyla gerçek dışı bilgiler ekleyerek BİMER’e, savcılığa ve basına servis etmiştir. Üniversitemiz yöneticilerine yönelik olarak yaptığı iftira ve karalamalardan dolayı kendisi hakkında yasal süreç ayrıca başlatılacaktır.

4) Öncelikli amacı Üniversitemizin büyüme ve gelişmesine katkı sağlamak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı, Karamanın en üst düzeyde yöneticileri ve saygın iş adamlarının yönetiminde olduğu bir vakıf olup, 2008 ve 2009 yıllarında üniversiteye makam arabası tahsis ettiği gibi 3600 m2 kapalı alana sahip Sağlık Yüksekokulu binasının yaptırılmasını da sağlamıştır. Ayrıca öğrencilerin notlarının mesaj sistemiyle gönderilmesi gibi üniversite ve öğrencilere her anlamda maddi ve manevi destek sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir. Dolayısıyla böyle bir vakfın üniversiteyle para transferi yapması söz konusu olamaz. Kaldı ki bugüne kadarki vakıf hesapları vakıf müfettişleri tarafından denetlenmiş ve herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadığı tarafımıza bildirilmiştir.

5) Üniversitemiz personelinin içinde bulunduğu ve başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ’ın yaptığı Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği kurulmuştur. Bu dernek kendi bünyesinde eğitim-öğretim ve bilimsel alanlarda derneğin amacına uygun ulusal ve uluslararası sempozyumlar, açıkoturumlar, seminerler, konferanslar, yarışmalar, kongre ve geziler yapmak, projeler hazırlamak, kitap ve dergiler basmak, kurslar düzenlemek gibi faaliyetleri yapmak amacıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunmak üzere yasal prosedürlere uygun Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi İktisadi İşletmesi kurmuştur.

6) Haberde bahsedilen kitap satışı konusunda yapılan incelemede ise, işletme adresinde ticari faaliyetini sürdüren iktisadi işletmenin, üniversitemiz bünyesinde kitap satışı yapmak isteyen veya öğrencilere yönelik hizmetlerini ve ürünlerini sunmak ve tanıtmak amacıyla stand açmak isteyen diğer işletmelerde yapıldığı gibi iktisadi işletmenin müdürü tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına stand

talebinde bulunulduğu ve bu çerçevede hem bulunduğu adreste hem de izin aldığı yerde haberde bahsedilen kitap satış faaliyetlerini yürüttüğü anlaşılmıştır.

Anılan derneğe ait iktisadi işletme, mali mevzuat açısından tabi olduğu bütün yükümlülüklerini yerine getirdiği, Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre kurumlar vergisi mükellefiyeti tesis edildiği, yazar kasası bulunduğu, bütün satışlarına kasa fişi kestiği ve hiç bir kar amacı gütmeden tavsiye edilen kitapların öğrencilere hizmet amacıyla tedarik edilip iktisadi işletme faaliyeti kapsamında her türlü yasal mevzuata uygun olarak hiçbir üniversite personeli kullanılmadan iktisadi işletme müdürlüğü tarafından yapıldığı anlaşılmıştır.

Üniversite halk kaynaşmasını temin etmek açısından Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği ile üniversitemiz işbirliği içerisinde “Yaz Bilim Okulu” açılmıştır. Yaz Bilim Okuluna kayıt yaptıran öğrencilerin yemek, yol, kırtasiye ve her türlü malzeme giderleri kursa katılan öğrencilerin velileri tarafından karşılanmıştır. Anılan derneğe hiçbir ücret toplanmamıştır. Üniversitelerin her kesime eğitim-öğretim hizmeti sunmaları en başta gelen görevleri olup, Yaz Bilim Okulu da bu kapsamda düşünülmüş, şehir üniversite dayanışmasını, kaynaşmasını hayata geçiren başarılı bir projedir. Haberde bahsedildiğinin aksine bu projede en ufak bir ticari kaygı veya kar amacı güdülmemiştir.

Ayrıca Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği, kamu kurum ve kuruluşlarını, kamu hizmetlerini veya personelini desteklemek üzere kurulan dernekler ile Türk Medeni Kanuna göre kurulan vakıfların kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerini düzenlemek amacıyla 29 Ocak 2004 tarih ve 25361 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun kapsamında olan bir dernek değildir. Bu açıdan anılan kanun kapsamında bulunmayan derneklerin, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde her türlü resmi ve özel eğitim-öğretim kurumlarında veya bunların eklentilerinde yapacakları toplantı veya diğer faaliyetlerini yasaklayan bir hüküm de yoktur. Hatta 2908 sayılı Mülga Dernekler Kanunu’nun yürürlükte olduğu dönemde bu kanunun 66’ncı maddesi gereğince bu gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi için kurumların yetkili amirinin muvafakati ve mahallin en büyük mülki amirinin izni gerekliyken şuan yürürlükte bulunan 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nda izin alınması gerektiği yönünde herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

7) Ayrıca haberde bahsedilen Prof. Dr. Turan KARATAŞ’ın yazarlığını yaptığı Türk Dili kitabının Nobel Kitap Dağıtım A. Ş. tarafından basılmadığı anlaşılmıştır. Üniversitemizin Nobel Kitap Dağıtım A. Ş. ile hiçbir şekilde kitap alışverişi veya ticari faaliyeti olmamıştır.

Bütün bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere yukarıda bahsedilen haberde dile getirilen “ yolsuzluk, usulsüzlük” iddiaları ciddiyetten uzak ve hayal mahsulü olup, tamamiyle Üniversitemizi yıpratmaya yöneliktir. Bu iddiaların bugüne kadar gündeme getirilmeyip içinde bulunduğumuz seçim süreci içerisinde dile getirilmiş olması da ayrıca dikkate değer bir husustur.

Üniversitemiz kurulduğundan bugüne kadar sayın bakanımızın ve milletvekillerimizin katkı ve destekleriyle milyonlarca lirayı bulan bütçeyi üniversite yönetimi üniversite hizmetinde kullanmış ve bu kapsamda ihaleler ve satın almalar yapmıştır. Bütün bu süreçte bugüne kadar üniversite yönetimine yönelik bir kuruşluk yolsuzluk ve usulsüzlük iddiası söz konusu olmamıştır. Haberde bahsedilenler ise Okutman Yüksel ÇELİK’in Üniversitemiz yönetimine karşı beslediği husumet sonucu ve seçim sürecini etkilemeye matuf asılsız hayal ürünü iddialardır.

22 Temmuz 2012 günü yayınlanan "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Şok İddialar” başlıklı haberde kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve Üniversitemiz hedef alınmaktadır. Bu konuya ilişkin olarak her türlü yasal haklarımızı saklı tutarak kamuoyunun doğru ve objektif bilgilerle bilgilendirilmesi amacıyla yukarıda ifade etmiş olduğumuz açıklamamız kamuoyuna saygı ile duyurulur.