KMÜ’de Yaşlılar Unutulmadı

KMÜ’de Yaşlılar Unutulmadı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Terörizm ve Savaşların Yaşlılar Üzerine Etkisi’ konulu program düzenlendi.

Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen programa üniversite personeli, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ümmühan Ünlü’nün açılış konuşması ile devam etti. Yaşlılığın doğum ile başlayıp hayatın sonlanmasına kadar süreklilik gösterdiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Ünlü, “Yaşlılığı, kimimiz fiziksel yorgunluk kimimiz ise tecrübe diye tanımlamaktayız. Günümüzde yaşlılarımız bizden uzaklaşmış durumdalar. Bu durumu aşmak ve toplumu da bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz.” dedi. 
Yaşlılık döneminin ilgiye çok ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu hatırlatan Öğretim Görevlisi Ünlü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşlılarımızın içinde bulunduğu bu dönemi daha profesyonel bir şekilde yönetmek adına çalışmalar yapıyoruz. Kültürümüzün ve dinimizin gereği yaşlılarımızın hayatımızda çok özel bir konumu var. Bu etkinliklerle birlikte farkındalık oluşturup yaşlılarımızın hayatımızdaki önemine daha çok dikkat çekmek istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Açılış konuşmasının ardından Ayşenur Şimşek isimli öğrenci; ‘savaş, terörizm, yaşlılık’ kavramları üzerine slayt sunumu gerçekleştirdi. Ümmühan Erhotamış isimli öğrenci de yaşlılıkla ilgili bir konuşma yaptı. Erhotamış, “Peygamber Efendimiz, yaşlılara saygılı olunması konusunda çok hassas davranmış ve yaşlılara da çocuklar gibi özen gösterilmesi gerektiğini belirtmiştir. Yaşlılarımız toplumumuzun en değerli varlıkları arasındadır. Yaşlılar, eski Türk toplumlarından günümüze kadar sorunları çözen ve toplumu bir arada tutan bireyler olmuşlardır.” şeklinde konuştu. 
Program, Ayşegül Boz isimli öğrencinin Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Yaş 35’ isimli şiirini seslendirmesi ve Tevfik Top, Muhammed Reşit Devim ile Emre Albistan isimli öğrencilerin müzikali ile devam etti. 
Animasyon ve video gösterimlerinin ardından program sona erdi.