KMÜ Şanlıurfa’da Tanıtıldı

KMÜ Şanlıurfa’da Tanıtıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üniversite Kariyer Günleri’ne katıldı.

Şanlıurfa Piazza Alışveriş Merkezinde 19-21 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, devlet ve vakıf olmak üzere 50 üniversitenin katıldığı Kariyer Günlerinde yaklaşık 3 bin öğrenci üniversiteler hakkında bilgi edindi. 
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve üniversite okumayı planlayan gençlerin geleceklerini kendilerinin belirlemesinde büyük öneme sahip olan Üniversite Kariyer Günleri'nin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından gerçekleştirildi.
Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği 9. Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan şunları söyledi: “Şanlıurfa’da eğitim alt yapısında ciddi çalışmalar olduğu gibi akademik anlamda da ciddi projeler yapılmaktadır. Bu etkinlikte öğrencilerimizin üniversitelerimizi tanıması, üniversite sınavından önce böyle bir etkinlikte beraber olması bizim için çok önemliydi. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise “Bilinçli ve sağlıklı bir tercih ancak tanıyarak gerçekleşir. 50 tane üniversitemizin katılımıyla gerçekleşen fuar, üniversite adayı olan öğrencilerimizin stant açan üniversiteleri görmeleri, tanımaları, yakından izlemeleri, takip etmeleri ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olacaktır. Bu açıdan kariyer günlerinin yapılması üniversitelerimizin kendilerini ifade etmesi açısından önemli bir faaliyettir.” dedi.
“Üniversite bizlerin ve gençlerin hayatında çok önemli bir yere sahip”
Şanlıurfa’da uzun yıllardır gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nin gençlerin geleceklerini belirlemede önemli rol oynadığını belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ise; “Hepimiz bu yollardan geçtik, üniversite bizlerin ve gençlerin hayatında çok önemli bir yere sahip. Bu vesileyle Kariyer Günleri'ne katılmaktan bizler de mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol, tanıtım stantlarını gezerek üniversite temsilcileriyle sohbet ettiler.
Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri’nde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personeli Mahmut Tanrıverdi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli Muttalip Kayan temsil etti. Üç gün süre fuarın ardından üniversite temsilcileri, Şanlıurfa kültürünü tanımaları gayesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Urfa Sıra Gecesi programında bir araya geldiler. Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer tarafından 9. Şanlıurfa Üniversite Kariyer Günleri'ne katılan üniversite temsilcilerine katılım ve teşekkür belgesi verildi.