KMÜ İle İŞKUR Arasında Protokol İmzalandı

KMÜ İle İŞKUR Arasında Protokol İmzalandı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü ile Karaman Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından ‘Girişimcilik Eğitim Programları İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

İmza töreninde KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile İŞKUR Karaman Müdürü Kenan Ateş’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, İŞKUR Şube Müdürü Metin Akgül, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Akar ile Şube Müdürü Güngör Dolaşık da yer aldı.
Protokol kapsamında KMÜ ev sahipliğinde temel seviyede girişimcilik eğitim programı düzenlenerek katılımcıların kendi iş fikirlerine ilişkin iş planlarını hazırlamaları sağlanacak. Üniversite personeli ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşların katılabileceği eğitimlerden toplam 750 kişi yararlanacak. Girişimcilik eğitimi, 25'er kişiden oluşan 30 ayrı gruba dört gün boyunca 32 saat süreyle verilecek ve eğitimler 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.
Girişimcilik eğiitm programı KMÜ öğretim elemanları Doç. Dr. Bülent Darıcı, Dr. Öğr. Üyesi İclal Çöğürcü, Öğr. Gör. Mehmet Ali Canbolat ve Arş. Gör. Umut Çil tarafından verilecek.
İmza töreninin ardından konuşan Rektör Akgül, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak aktif iş gücü istihdamı ile üniversite, şehir ve sanayi bütünleşmesine önem veriyoruz. Üniversitemiz ev sahipliğinde böyle bir protokol imzalanmasından dolayı son derece mutluyuz. İŞKUR ile imzalamış olduğumuz protokol sayesinde şartları sağlayan kişiler dört gün boyunca 32 saatlik bir eğitim alabilecekler. Yıl sonuna kadar sürecek olan eğitimlere 750 kişi katılabilecek. Protokolün hayırlı olmasını diler, İŞKUR ve SEM’e teşekkür ederim.” şeklinde açıklamada bulundu.