KMÜ İle Duru Bulgur Arasında Eğitime Destek Protokolü İmzalandı

KMÜ İle Duru Bulgur Arasında Eğitime Destek Protokolü İmzalandı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörlüğü ile Duru Bulgur Gıda San. Ve Tic. Anonim Şirketi arasında ‘Eğitime Destek Burs Protokolü’ imzalandı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Duru'nun imzasıyla yürürlüğe giren protokol çerçevesinde; KMÜ Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik ve Gıda Mühendisliği Bölümlerine ilk sıralarda yerleşen öğrencilere burs verilecek. 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre Biyomühendislik Bölümüne ilk üç ve Gıda Mühendisliği Bölümüne ilk yedi sırada yerleşen öğrencilere Duru Bulgur tarafından birinci sınıfın sonuna kadar karşılıksız burs verilecek. Öğrencilere ayrıca başarılı olmaları durumunda son sınıfa kadar yıllık 300 TL destek bursu ödenecek.
2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayacak olan Eğitime Destek Burs Protokolü, gıda ve biyomühendislik alanlarında daha nitelikli öğrencilerin ilgili bölümleri tercih etmesini sağlamayı, öğrencilerin başarılarını teşvik etmeyi ve bu sektörlerde bilgi, beceri ve donanım sahibi küresel mühendisler yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
İmza töreninin ardından konuşan Rektör Akgül, "Duru Bulgur'a eğitim-öğretime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu ilişkilerimizin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyorum." derken Mehmet Emin Duru da protokolün hayırlı olmasını dileyerek projenin diğer bölümlere de yansıması temennisinde bulundu.