KMÜ Besyo’nun Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıtları Başlıyor

KMÜ Besyo’nun Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıtları Başlıyor
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) 2017-2018 Özel Yetenek Sınav Kılavuzu yayımlandı.

Yüksekokulun Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 50 öğrenci, yine aynı bölüme milli sporcu kontenjanıyla 4 bayan, 6 erkek olmak üzere toplam 10 öğrenci alınacak. 

A veya B milli sporcu olan adaylardan 2017-YGS sınavı puan türlerinin herhangi birinden 150 ve üzeri puan almış olanlar ile ortaöğretim Spor Lisesi ve diğer liselerden mezun olan adaylardan 2017-YGS puan türlerinin herhangi birinden 200 ve üzeri puan almış olanlar sınava başvurabilecekler. 

Başvuru ve Sınav Tarihlerine Dikkat!

Adaylar ön kayıt başvurularını 05-15 Haziran tarihleri arasında  http://onkayitbesyo.kmu.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirecekler. Sınava kesin kayıt hakkı kazanan adayların listesi 16 Haziran’da açıklanacak. Sınav kesin kayıtları ise 19-23 Haziran tarihlerinde KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna yapılacak. Kesin kayıtların ardından özel yetenek sınavları 03-04 Temmuz tarihlerinde BESYO Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 07 Temmuz’da açıklanacak. 

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavları hakkında ayrıntılı bilgiye http://besyo.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.