KMÜ'nün Yeni Aile Hekimi Göreve Başladı

KMÜ'nün Yeni Aile Hekimi Göreve Başladı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Aile Hekimliği Biriminde bayrak değişimi yaşandı.

Aile Hekimi Dr. Saim Ilgın Girgin’in ardından Dr. Pelin Köseoğlu KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binasında yeni görevine başladı.
Üniversitede Karaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Doktor Pelin Köseoğlu ve Hemşire Derya Özdemir, KMÜ Aile Hekimliği Biriminde üniversite öğrencileri ve personelinin yanı sıra, personel eşleri ve çocuklarına da hizmet sunuyor.
“Amacımız daha iyi hizmet verebilmek”
Doktor Pelin Köseoğlu yaklaşık dört yıldır bu mesleğin içerisinde bulunduğunu ve yeni görev yeri olan üniversitede çalışmanın kendisini oldukça mutlu ettiğini belirterek, “Böylesine nezih bir ortamda çalışmak mutluluk verici bir duygu. Burada ilk haftamı tamamlamak üzereyim ve ilk izlenimlerim çok olumlu. Üniversite öğrencileri ve personeli ile aynı ortamı paylaşmak çalışma kalitesini de arttırıyor.” dedi.
Ülkemizde 2010 yılında hayata geçirilen ve KMÜ’de yaklaşık üç yıldır faaliyet gösteren Aile Hekimliği uygulamasına üye birey sayısının üniversite için yeterli olmadığına değinen Dr. Pelin Köseoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 bin 300 civarında kayıtlı üyemiz bulunuyor. 12 binin üzerinde öğrencisi olan bir üniversite için bu sayı oldukça az. Çoğu öğrencimiz uygulamadan yeterince haberdar değil veya haberdar olanların da çeşitli çekinceleri bulunuyor ve bu yüzden kayıt olmak istemiyorlar. Öğrencilerimiz, hasta oldukları zamanlarda memleketlerine gitme durumları olmadığı için sağlık hizmetlerini buradan almak zorunda kalacaklar. Karaman’da hizmet veren herhangi bir aile hekimliğinden hiçbir farkı bulunmayan birimimizde her türlü sağlık hizmetinin yanı sıra kan tahlilleri, ehliyet ve sağlık raporları, acil hizmetler, gebe ve çocuk izleme ile aşılama hizmetleri de veriliyor. Henüz aile hekimliği hizmetinden yararlanmayan öğrencilerimiz form doldurarak birimize üye olabilir ve bu saymış olduğum sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Öğrencilerimize ılımlı ve anlayışlı bir şekilde sağlık hizmeti sunmayı diliyorum. Genç olduğum için onları daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum. Amacımız bu genç ve güzel üniversitenin öğrencileri ve personeline daha iyi hizmet verebilmek.”