KMÜ’de Sağlık Yöneticiliği Konferansı

KMÜ’de Sağlık Yöneticiliği Konferansı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Sağlık Yöneticiliği’ konulu konferans düzenlendi.Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’nun konuşmacı...

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde (KMÜ) Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Sağlık Yöneticiliği’ konulu konferans düzenlendi.
Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansa KMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Dr. Ayhan Erenoğlu, öğrencilere başarılı bir iş yaşantısına sahip olmak için yapılması gerekenleri anlattı. Dr. Erenoğlu, öğrencilere ‘başarılı olmak istiyorsanız farklı olmak zorundasınız’ diyerek, “Bildiğimiz memur kalıbını kırarak kendinizi aşmalısınız. Yaptığınız işi zevk alarak ve güzellikle yaparsanız önünüz açılır. Siz yeter ki bu kalıbın dışına çıkın. Yöneticilerin çoğu iyi ve çalışkan insanlarla çalışmak ister” dedi.
Yöneticilerin en büyük yanlışlarının empati kuramamak olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Erenoğlu, “Eğer biz yöneticiler başarılıysak çalışanların bizlerle ilgili neler düşündüğünü bilmemiz gerekiyor. Çalışanların çoğu, yöneticilerini giydikleri kıyafetten yedikleri yemeğe kadar tartarlar. Bu yüzden yöneticilerin her zaman kendilerine yönelik özeleştiri yapmaları ve çalışanlarına karşı empati kurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
Dr. Ayhan Erenoğlu, yönetici olan insanların mütevazi olması gerektiğini hatırlatarak öğrencilere, “Vicdanınız ve inancınız doğrultusunda hareket edin aksi takdirde yönetici değil insan dahi olamazsınız. Vicdanınızı kaybederseniz insanlığınızı da kaybetmiş olursunuz. Öldükten sonra hepimiz hesap vereceğiz. Yaptığımız her işi vicdanen yapın ve adil olun” tavsiyesinde bulundu.
Sağlık hizmetlerinin özveri ile yapılması gerektiğine vurgu yapan Genel Sekreter Erenoğlu, öğrencilere yaptıkları işe saygı duymaları gerektiği uyarısında bulunarak, insan sağılığının her şeyin öncesinde geldiğini ve sağlık hizmeti sunmanın özveri gerektiren bir iş olduğunu söyledi.