KMÜ’de Kutlu Doğum Konferansı

KMÜ’de Kutlu Doğum Konferansı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türkiye Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Topluluk Başkanı Yunus Emre Donan, "Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesli arzulayan Topluluk olarak üniversitemizde faaliyetler yapıyoruz. Geleneklerine bağlı, çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan bir gençlik için çalışıyoruz. Adalet, ahlak, birlik, iyilik ve özgürlük değerlerini benimsemiş gönüllü arkadaşlarımızla daha iyi bir dünya için çalışmalarımızı devam  ettireceğiz." ifadelerinde bulundu.

Program, Kutlu Doğum haftası konulu sinevizyon gösterisi ve ardından Hasan Basri Balcı'nın sohbetiyle devam etti. Balcı konuşmasına, "Peygamber Efendimizin miladi olarak doğum yıl dönümünde O'nu anmak ve anlamak adına toplandık. Bu beraberliğimiz Allah ve Resulünü daha çok sevmemize, rızasını ve cennetini kazacak bir hayat yaşayarak imanla ruhunu teslim eden mümin kullarından olmamıza vesile olsun." diyerek  başladı.

"Besmele çekmek güven vermektir"

Hasan Basri Balcı, besmelenin öneminden bahsederek, "Her işe besmele çekerek başlamalıyız. Çünkü besmele çekmek güven vermektir. Yanlışa, kötülüğe, günaha besmele çekilmez, bir insan besmele çekiyorsa yanlış iş yapamayacağını, zarar vermeyeceğini size teminat veriyordur." açıklamalarında bulundu.

Peygamberimizin örnek insan oluşuna da değinen Balcı, "Peygamber Efendimiz ve bütün peygamberler güven toplumu oluştururken Allah'ın emrettiklerini ilk yapan, yasakladıklarını da ilk önce terk eden kendileri olmuştur. Yani dini, önce kendileri hayatlarında uygulayarak insanlığa güven vermişlerdir. İslam, hayatımızı değiştirmeli ki hem kendimize hem topluma hem de dine faydalı olalım." dedi.

Hasan Basri Balcı son olarak, "Bugün İslam'ın önünde bir çok engel vardır. Fakat en büyük engel, dini sahih ve sağlam kaynaklardan öğrenmeyip, doğru yaşamayan Müslümanlardır. Kur-an Kerim'i ve Peygamberin hayatını okuyup öğrenmeden dini tam doğru yaşayamaz ve doğru Müslüman olamazsınız." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mustafa Dökmen'in sunduğu tasavvuf musiki dinletisiyle devam eden program, plaket takdimi ve çekilişle verilen hediyelerle sona erdi.