KIŞ SPOR OKULLARI AÇILIYOR

KIŞ SPOR OKULLARI AÇILIYOR
Karamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ve yaz aylarında organize edilen İl Spor Merkezleri spor aktiviteleri bu yıl kış aylarında da devam ediyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü;
“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerinde sporun çok önemli bir yer teşkil ettiği birçok bilimsel çalışma ile kanıtlanmıştır. Yaz döneminde gençlerimizin gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile açılan spor kursları bu yıl Karaman’da ilk defa kış aylarında da faaliyetlerine devam edecektir.
İl Spor Merkezleri yaz sezonunda toplam 17 branşta toplam 800 civarında gencimize ulaşmış ve branşlarında uzman antrenörlerle çalışmalarını yaz dönemi boyunca sürdürmüştür. Yaz dönemi çalışmaları 10 Eylül 2009 tarihinde yapılan kapanış töreni ile tüm gençlerimize katılım belgeleri sunularak başarılı bir şekilde sona ermişti.
Türkiye’nin birçok ilinde İl Spor Merkezleri çalışmaları kış sezonunda da yıllardan beri devam etmektedir. İlimizde ki antrenör potansiyeli ve spor alanları kış döneminde de İl Spor Merkezleri çalışmalarını sürdürmeye yeterlidir. Bu nedenle gençlerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile bu yıl kış sezonu çalışmaları için altyapı çalışmalarımız tamamlanmış ve kurs kayıtlarımız başlamıştır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur.’’ deyişiyle sporun insan üzerinde ki etkisini çok güzel vurgulamıştır. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin sağlıklı gelişimleri için tüm ailelerin çocuklarını kış döneminde de spora yönlendirmelerini bekliyoruz. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri biriminde yapılmaktadır. Kış dönemi brançları, futbol, atletizm, badminton, tekvando, voleybol, karate, masa tenisi, satranç, boks, hentbol ve izcilik spor dallarından oluşmaktadır.”denildi.