KARNINDAN FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ KİST ÇIKTI

KARNINDAN FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ KİST ÇIKTI
Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezine başvuran hasta, karın içinde diyagrama kadar yükselmiş, nefes almasını zorlaştıran ve midesini rahatsız eden şişlikten başarılı bir operasyon sonucu kurtuldu.

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne, karında şişlik, bel ağrısı ve nefes darlığı şikâyetiyle müracaat eden 41 yaşındaki Ş.K.’nın yumurtalığında iki adet kist tespit edildi. Futbol topu büyüklüğündeki kistler başarılı bir operasyonla alındı.

 

Hastanın karnında tespit edilen kitlelerin çıkarılması için gerçekleştirilen ameliyata Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Akyürek ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Karagülle katıldı.

 

Ameliyat sonrasında hastanın yumurtalığından biri ortalama 5 ve diğeri 3,5 kilogramağırlığında 23 ve 28 cm ebatlarında iki adet kist çıkarıldı.

 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Akyürek, hastanın karnı içinde diyagrama kadar yükselmiş şişliğin, tahlil ve tetkiklerin ardından yumurtalık kisti olduğunu tespit ettiklerini belirterek,  “Ültrason belirteçleri iyi huylu tümör bulgularını verdiğinden ameliyat kararı verildi.  Başarılı geçen ameliyat sonrasında hastamızın karnından iki adet kist çıkarıldı. Kistin histopatolojisi de iyi huylu tümör olduğunu gösterdi. Hastamızın genel sağlık durumu iyi, hasta çok rahatladı. Takip ve kontrolleri devam edecek" dedi.

 

Kadınlarda bu tür kistlere zaman zaman rastladıklarını belirten Dr. Akyürek, özellikle 40 yaş ve üzeri kadınların en az 6 ayda bir kadın doğum uzmanına gözükmelerinin faydalı olacağını belirtti.

 

.

.