KARAMANʹLI TEKVANDOCU ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

KARAMANʹLI TEKVANDOCU ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK
Karamanın Tekvandoda gururu Ayşegül Funda Alp, Milli Takım Kampına katılarak Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.
Şampiyona hakkında bilgiler veren Karaman Performans Spor Kulubü Antrenörü ve Tekvando İl Temsilcisi  Ali Can;
            “24 Kasım 2010 tarihinde Ankara da Taekwondo Milli Takım Kampına alınacak olan sporcumuz Ayşegül Funda Alp 46 kg. Makedonya da 02-04 Aralık da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılarak Ülkemizi ve Karamanı temsil edecek. Şu anda Kampta bulunan bir diğer sporcumuz Mustafa Kılıç 74 kg. Fransa da yapılacak olan Uluslar Arası Şampiyonaya katılacaktır. 2011 yılı içerisinde birincisi yapılacak olan 41 yaş üstü Master Avrupa Şampiyonasına Avrupa’nın en üst düzeyde Hocalarının katılacağı bu Şampiyonada bende Ülkemizi ve Karaman’ı temsilen şampiyonada yerimi alacağım. Sporcuların başarısının yanı sıra bende Avrupa Şampiyonu olmak için gerekli hazırlıklarımı yapıyorum.”dedi.
İNANÇ DİSİPLİN VE KARŞILIĞI  BAŞARI
2003 Yılında Kurulan Performans Spor Kulübü Taekwondo Faaliyetlerine başlayan ve Antrenör Ali Can nezaretinde çok kısa bir süre içerisinde iller arası ve Türkiye dereceleri çıkarmaya başlayan Taekwondo’cularımız Uluslar Arası Şampiyonalarda Madalyalarda getirmeye başladı. 2009 da ilk Madalya Sırbistan Balkan Şampiyonasında Gençler 42 kg. Ayşegül Funda Alp birinci oldu. 2010 da Meksika da yapılan Dünya Şampiyonasında Gençlerde 87 kg. da Mehmet Soylu Dünya beşinciliği aldı yine Ayşegül Funda Alp İspanyadan altın madalya alarak Ülkemizi ve Karaman’ı en üst seviyede temsil ederek birinci olarak bizleri sevindirdi. Özbekistan’da Yapılan Büyükler Dünya Poomse Taekwondo şampiyonasında Selahattin Şahin Dünya üçüncüsü olarak Bronz madalya kazandı. 7 Yılda Türkiye Şampiyonalarında 10 Altın 13 Gümüş 16 Bronz Madalya kazanan sporcularımız Uluslar Arası Şampiyonalarında da 2 Altın 1 Bronz Madalya kazandılar.
ALDIĞIMIZ BAŞARILARI SPONSORLARIMIZA BORÇLUYUZ
Karaman Taekwondo İl Temsilcisi Ali Can;
“2003 de Kurulan Performans Spor Kulübü Yaptığı Çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Bifa Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necati Babaoğlu na minnettarız verdiği maddi manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Son iki yıldır Tüm imkanları veren ve bu başarılarımızın yükselmesini sağlayan her konuda yanımızda olduğunu gösteren Duru Bulgur yönetimi sayın İhsan Duru ve sayın Emin Duru’ya verdikleri maddi manevi desteklerle Avrupa Dünya ve Olimpiyat Madalyalarına yürüyoruz Velilerim ve Sporcularım adına kendilerine sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ayrıca İlimize geldiği günden bu yana sürekli yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen GSİM sayın Ömer Ersöz e zaman fark etmeden istediğimiz gibi arayarak ulaşabiliyor desteklerini alıyoruz kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu başarıyı ve mutluluğu bizlere yaşatan sevgili sporcularımı ayrı ayrı çok sevdiğimi ve Velilerine desteklerinden dolayı saygıyla selamlıyorum.”dedi.