KARAMANʹDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ

KARAMANʹDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİKLERİ
EYLÜL AYINDA YAPILACAK ULUSLARARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ YARIŞMASINA 7 KITADAN YARIŞMACILAR KATILACAK
Karaman’ın Kılbasan beldesi sınırları içerisinde bulunan Karadağʹın yamaç paraşütü yapmak için uygun şartları taşıdığı ve bu yılın Eylül ayında Karamanʹdan başlayıp Antalya’da sona erecek olan bir uluslar arası yarışmanın yapılacağı bildirildi.
 
Karamanʹa gelen ve yamaç paraşütü konusunda çalışmalar yapan  yamaç paraşütü eğitmeni ve organizatörü Murat Çakmak, yaptığı açıklamada Karaman bölgesinin yamaç paraşütü aktiviteleri için çok derece elverişli olduğunu söyledi.
 
Yaklaşık 2 yıldır devam eden bir projeleri olduğunu ifade eden Çakmak şunları kaydetti:
ʹʹBu proce XC Turkey paragliding Cup projesi. Proje kapsamında uluslar arası yamaç paraşütü yarışması ismi altında bir yarışma gerçekleşecek. Bu yarışmada dünyanın 7 kıtasından ülkemize davet edeceğimiz yamaç paraşütü pilotları birinci olabilmek için yarışacaklar. Karaman Karadağʹdan başlayacak yarışma, Konya, Beyşehir, Burdur, Isparta ve Antalya üzerinden Antalya sahillerinde son bulacak. 83 bin kilometre kare alan ve 500 kilometrenin üzerinde bir uçuş öngördüğümüz bir uçuş parkurunda gerçekleşecek bir yarışma olacak. XC Turkey paragliding Cup bir yamaç paraşütü kupası rallisi.ʹʹ
 
Bunun yanı sıra içerisinde bu projede birçok ilklerinde yaşanacağını ifade eden Çakmak ʹʹ Mesela proje içinde gökyüzünde müzik etkinlikleri yapılacak. Bu bir ilk olacak. Yunus Emreʹnin eserlerinden hazırlanacak bir Yunus Emre senfonisi havadan yapacağımız çekimlerle yayınlanacak. Bunun için gökyüzünde müzik aletleriyle çekim yapıyoruz. Bu çekimler stüdyo ayağıyla birleşerek gökyüzünde müzik etkinliği de yapılmış olacak. Yine bölge içerisinde yamaç paraşütü akro manevralarının gerçekleşeceği etkinlikler olacak. En önemlisi XC Turkey projesi ile Türkiye dünyaya tanıtılacak. Tarihi yerler ve kültürel değerlerimiz XC Turkey projesi içerisinde yurt dışından gelecek misafirlerimiz  ve yayıncı kuruluşlar vasıtasıyla tüm dünya kanallarında yer bulacak. Bunları anlatmak fırsatı bulacağız.ʹʹ
 
Bu projede Karamanlı yöneticilerin çok büyük rolü olduğunu sözlerine ekleyen Çakmak ʹʹ bize desteklerini esirgemeyen Karaman Valisi Fatih Şahinʹe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldızʹa, İl Kültür ve Turizm Müdür Cengiz Ortaʹya teşekkür ediyorum. Karadağ yapısı itibariyle yamaç paraşütü uçuşlarına son derece elverişli bir konuma sahip. Bir uçuş pisti yapılması lazım. Önümüzdeki haftalarda bu pistin yapım çalışmaları başlayacak. Test uçuşları sonrasında buradan Türkiye Yamaç paraşütü uzun mesafeli rekorlarının kırılabileceğini sanıyorum. Bölge her konudan çok güzel. Hem Türkiyeʹden, hem de dünyanın her yerinden gelinip görülmeye değer bir yöre. Proje önümüzdeki 10 yıl içinde her yıl kapsamı artarak genişleyerek devam edecek. Uluslar arası tanınan bir proje olacak. Karamanʹın bir uçuş paraşütü merkezi olmaması için hiç bir engel yok”
 
Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi karşısındaki boş arazide test uçuşu yapıldı.