KARAMANʹDA TRAFİKTE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

KARAMANʹDA TRAFİKTE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
3-9 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde Karamanda Trafikte Saygı yürüyüşü yapıldı.
Aktekke Kent Meydanı’nda başlayan yürüyüş Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Yürüyüşe Karaman Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alanya, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, emniyet mensupları ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Asilkan Öztürk, ülkemizde son 2 yıl içinde 8 bin 528 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini söyledi. 
 
Bu kazaların ülke ekonomisine zararının 2 milyar 92 milyon TL olduğunu belirten Öztürk, ʹʹÖnce diğerleri kurallara uysun ben zaten hazırım anlayışını yıkarak, her biri birer tecrübe ürünü olan trafik kurallarına uyalım. Trafikte bir birimize karşı sevgiyle, saygıyla, sabırla ve hoşgörüyle yaklaşalım. Kendi zevkimiz için başkasının huzurunu bozmayalım. Unutmayalım ki trafik sorunu, sorunu görmezden gelerek değil ancak sorunu kabul ederek, akılcı ve bilimsel projeler geliştirerek, kurumlar arası diyalogla, işbirliği ve sabırla çözülebilir dedi.
Daha sonra trafik konulu bilgi yarışmasında dereceye giren  İlköğretim okullarına ve yapılan etkinliklere maddi destek veren kurum ve kuruluşlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törenin sonunda ise Karamanʹda yılın sürücüsü seçilen Ali Birkiye’ye (55) teşekkür plaket verilirken tören, protokol üyelerinin trafik standının gezilmesiyle sona erdi.