KARAMANʹDA EVLİLİK OKULU AÇILIYOR

KARAMANʹDA EVLİLİK OKULU AÇILIYOR
Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile evlilik okulu açıldı.
KMÜ Sağlık Yüksekokulunda düzenlenen evlilik okulu ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Hatice Yalçın, üniversitelerin görevinin sadece meslek öğretimi veya bilgi aktarmaktan ibaret olmadığına dikkat çekti. Sosyal projelerde de üniversiteli gençlere hizmet götürmenin üniversitelerin görevi olduğunun altını çizdi.
 
Sosyal amaçlı birçok projeyi hem Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi hem de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin sürdüreceğini ifade etti. Üniversiteli gençlerde evlilik müessesesinin üniversite yönetimi tarafından da önemsediğini belirten ve bunun için de evlilik okulunu başlattıklarını kaydeden Yalçın, "Şunu gördük ki, üniversiteye bir meslek sahibi olmak ve üniversite mezunu olmak için gelen gençlerimiz önemli bir hayat yolculuğuna çıkarken bu iş için hazır değiller. Bu işin eğitimini almıyorlar. Bir bilgisayar veya daktilo kullanmak için dahi aylarca kursa gidip eğitim alınıyor. Ancak hayat yolculuğu gibi bir yolculuğa çıkmaya hazırlanırken bu işin eğitimi alınmıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, üniversiteli gençlerimizi evlilik hakkında bilgilendirmek istedik.
 
Eş seçimi insan hayatının en önemli kararlarından biri... Bu kararıyla insan, hayatının kalan kısmını bir kişiyle paylaşmayı seçiyor. Çocuklarının annesi ya da babası olan kişiyi belirliyor. Bundan sonra nasıl yaşayacağı konusunda karar vermiş oluyor. Üniversitede evlenme ile ilgili yoğun düşünceler yaşayan gençlerimiz, bazen acele karar verebiliyor, yanlış kişilerle birliktelikleri de kötü sonuçlanabiliyor.
 
Biz bu kurs ile evliliği düşünen gençlerimize önce kendilerini tanımaları gerektiğini; evlenecekleri adayı tanırken ailelerinin de düşüncelerini önemsemeleri gerektiğini; kendileriyle barışık olduklarına inandıktan sonra evlenmeye karar vermelerini; nikâh masasında "evet" dedikten sonra asıl sürecin başlayacağını; hayalperest değil olgun düşünmelerini anlatıyoruz.
Üniversitemizin yönetiminin ve Karaman Bilim Araştırma Merkezinin de desteğini alarak bu işe başladık. Bu bir başlangıç ve ileride eğer üniversite personelimizden talep olursa, evli çiftlerimizi de bu okula kabul edeceğiz. Bu okulun faydasının olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yrd ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr Mehmet Karataş, güzel bir projeye imza atıldığına dikkat çekti. Prof. Dr Mehmet Karataş, "Biz de üniversite ve Bilim Araştırma Merkezi olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Evlilik, aile birliği adına önemli bir müessese. Bu okul da aile birliğinin önemi göz önüne alınarak kuruldu. Kurs sonunda üniversiteli gençlerimize Evlilik Okulu Sertifikası verilecek. Üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine akademik anlamda destek olabilmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Evlilik Okulu 11 Aralık 2009 ile 8 Ocak 2010 tarihleri arasında, haftada iki oturum şeklinde yapılacak. Soru-cevap, takrir, rol-play, beyin fırtınası, tartışma gibi birçok interaktif öğretim yöntemleri ile yapılan sertifikalı programa öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.