KARAMANʹDA BİR İLK

KARAMANʹDA BİR İLK
KARAMANDA 1. EĞİTİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Karamanʹda ilk gerçekleştirilen 1.Eğitim Çalıştayı yapıldı.

Yunus Emre Konferans Salonuʹnda düzenlenen çalıştaya Karaman Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kalınsaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç,Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Akgün, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, Karaman’da bir ilki gerçekleştirilen Karaman 1.Eğitim Çalıştayının hayırlı olmasını diledi. Düzenlenen 1. Eğitim Çalıştayı ortak aklın öncülüğünde eğitimdeki problemlerin çözümünde katkı sağlayarak demokrasi ve insan haklarının gelişmesinde en önemli birlikteliği sağlayacağı ümidindeyiz diyen Altun şunları kaydetti:

ʹʹEğitimde olması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz, çağın koşullarına uygun olarak bir eğitim politikası belirlenmeli bu politika uzmanlarca etraflıca düşünülüp planlanıp uygulanmalıdır. Öğretmenler bilgi taşıyan aktaran değil öğrencinin bilgi kaynaklarına giden yolları gösteren öğrenmeyi kolaylaştıran toplumsal sorunları ortaya çıkaran ve çözümü öğrencileriyle birlikte arayan rehberler olmalıdır. Öğrenciler, bilgiyi ezberlemekten çok bilgiye ulaşabilen edindiği bilgiyi günlük yaşayabilen ve davranışa dönüştürebilen kişilikli eleştirel düşünen ulaştığı temel bilgilerden bilgi üretebilen bireyler olarak gençler yetiştirmek zorundayız. Yerel ölçekte öğretim üyelerini, uzmanları, sivil toplum örgütlerini, eğitimcileri, siyasi partileri ve halkımızı bir araya getirerek Karaman’ın eğitiminin geliştirilmesi için ortak akla pencere aralamaya çalışmalıyız” dedi.

Öğrencilerin bir eğitim felsefesinin olmasını söyleyen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise ʹʹToplumu ve ülkeyi yüceltmenin yolu eğitimden geçmektedir. Eğitim sistemimiz sürekli tartışılmaktadır eleştirilmektedir. Bu sistem ile arzu edilen nitelikte bireylerin yetiştirilmediği yetişmediği ifade edilmektedir. Bunun en önemli nedeni eğitim sistemimizin kültüründen kaynaklanan bir felsefeye sahip olmamasına kaynaklanmaktadır. Sınavlarda başarılı olmak elbette önemlidir ama zirvede kalmak ise zordur. Sınavı kazanarak üniversitelerine gelen öğrenciler bazı ders ve konularda iyi olmalarına rağmen kendini ifade etme, kendi değerini bilme, hayaller, ilkeler, sosyal konularda ciddi eksiklikleri vardır. Bu konuların giderilmesini çok önemsiyorum. Çalıştayı planlayan çalıştay da göreve yapan hocalarımızı kutluyorum ʹʹ dedi.

Karaman Valisi Fatih Şahin’de, bu çalıştay da ilimizin eğitim konuları masaya yatırılacak diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

ʹʹGirilen imtihanlarla ilgili ve eğitimin altı yapısı gündeme taşınacak hangi konularda iyi durumdayız hangi konularda başarıyı yakalamışız bunlar konuşulacak. Başarısız, ya da az başarılı olduğumuz konularda çözümler aranacak. Sadece milli eğitim konusunda değil diğer her konuda Karaman halkımızın görüşlerini almalıyız onlara kapılarımız ardına kadar açık. Halk ile bütünleşen yönetimler hedeflere çok daha kısa zamanda ve çok daha iyi tespitler yapılarak kısa zamanda erişilecektir. Bu çalışmaların devamını diliyorum herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Erkanʹın çalıştay hakkında verdiği bilgiler ile sona erdi.