KARAMANʹDA 7 YAŞINDAKİ ÖZÜRLÜ ÇOCUĞA İŞKENCE

KARAMANʹDA 7 YAŞINDAKİ ÖZÜRLÜ ÇOCUĞA İŞKENCE
7 yaşındaki otistik öğrenciye işkence iddiası
Karamanʹdaki Mevlana İlköğretim Okulu Otistik Çocuklar Eğitim Merkeziʹnde öğrenim gören 7 yaşındaki M.C.Y.ʹnin özel eğitim sınıf öğretmeni Abdurrahman K. tarafından kıyafetlerini sürekli çıkarttığı gerekçesiyle oyun odasına kilitlenip kalçasını halıya sürttüğü iddia edildi.
 
Evli ve 1 çocuk annesi 27 yaşındaki Yasemin Y., otistik oğlu M.C.Y.ʹyi 25 Mayıs Çarşamba günü okuluna bıraktı.
 
Ders bitiminde oğlunu almaya gittiğinde 29 yaşındaki öğretmen Abdurrahman K., oğlunu oyun odasına kilitlediğini söyledi.
 
Yasemin Y., oğlunu niçin kilitlediğini sorduğunda Abdurrahman K., iddiaya göre, "Sınıfta sık sık kıyafetini çıkartıyordu. Ben de eğitim, acıyı hissetmesi için oyun odasına kilitleyip kalçasını halıya sürttüm" dedi.
 
Bunun üzerine oğlunun kalçasına bakan Yasemin Y., morlukları görünce eşine haber verdi. Ardından öğretmen Abdurrahman K. hakkında Sanayi Polis Merkeziʹne giderek şikayette bulundu.
 
Yasemin Y., şöyle konuştu: "Oğlum otistik olduğu için hislerini anlatamaz. Sürekli hareketli bir çocuktur. Oğlumu almaya 1 saat geç gitmiştim. Öğretmeni bana oyun odasına kilitleyip yaptıklarını anlatınca şok oldum. ʹElimden bir kaza çıkacak yoksa görmek istemiyorum çocuğuʹ dedi. Hatta ʹBiraz fazla kaçırmışımʹ diyerek dalga geçti. Biz çocuğumuzun gelişimi için okula gönderiyoruz. Ama öğretmeninin bunu yapmaya hakkı yok.
 
Zaten birkaç gündür de eliyle ve terlikle hafif şekilde oğluma vuruyordu. Ama görmezlikten geliyordum. Bu nasıl bir vicdandır? Nasıl yapar bir insan bunu, nasıl dayanır aklım almıyor."
 
Öğretmen Abdurrahman K.ʹya ulaşılamazken okul müdürü Ziya Güler, ailenin şikayeti üzerine iddiayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüʹne bildirdiklerini ve konunun araştırılması için müfettiş istediklerini söyledi.
Böyle bir olayın zayıf bir olasılık olduğunu ifade eden Ziya Güler, "Abdurrahman K. ile birlikte diğer öğretmenler ve velilerin görüşlerini aldık. Araştırıyoruz ama olayın yaşanma ihtimali zayıf. Çünkü okulumuzda 7 otistik öğrenci ve bu öğrencilere eğitim veren 3 öğretmenimiz var. 150 metrekarelik yer, birinin gözünden kaçsa biri görür. Abdurrahman K.ʹde zaten iki öğrenciye eğitim veriyor" dedi.
 
Mevlana İlköğretim Okulu bünyesindeki Otistik Çocuklar Eğitim Merkeziʹnin ise 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında açıldığı belirtildi.