KARAMANʹDAKİ VETERİNERLERİN NEYİ EKSİK!

KARAMANʹDAKİ VETERİNERLERİN NEYİ EKSİK!
Karamanda Veteriner yokmuş gibi, Karaman Belediyesi İstanbulda bulunan bir Veterinerlik firmasıyla anlaştı.

Karaman Belediyesi, Vali Hakkı Teke Hoşgörü Ormanındaki hayvan bakım, tedavi ve rehabilitasyon merkezinde bulunan hayvanların kısırlaştırılmaları için, merkezi İstanbul’da bulunan bir Veterinerlik firmasıyla anlaştı.

 

Maddi desteği Çevre ve Orman Bakanlığınca karşılanacak olan projede söz konusu firma, barınaktaki hayvanları kısırlaştırıp aşılarını yapacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Mehmet Akkuş: “sokak hayvanlarını itlaf etmek yerine hem halkın sağlığı hem de sokak hayvanlarının sağlığı için Belediyemizin Veteriner hekimiyle birlikte, üç veteriner hekim üç yardımcı personel olmak üzere toplamda 7 kişilik profesyonel bir ekiple 15 Aralıkta hayvanların kısırlaştırılma işlemleri başladı. Kısırlaştırılan köpeklerin kuduz aşıları ve parazit ilaçlamaları da yapılıyor. Maddi desteği Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak olan proje kapsamında 24 Aralığa kadar toplamda 300 hayvanın kısırlaştırılması hedefleniyor.

Sokak köpeklerinin mobil araçta son derece sıhhî bir ortamda kısırlaştıracaklarını, kaydeden Veteriner Hekim Mustafa Atuk : “Mobil aracımızda köpekleri kısırlaştırdıktan sonra, parazit ve kuduz aşılarını yapıyoruz. Operasyon yaptığımız hayvanların kulaklarına küpe takıp kayıt altına alıyoruz”.dedi.

Ayrıca 16- 24 Aralık tarihleri arası evcil hayvan sahipleri de Karaman Belediyesine ait hayvan barınağında, hayvanlarının ücretsiz kısırlaştırıp yada aşılarını yaptırabilecekleri kaydedildi.