KARAMAN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

KARAMAN ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
Öğrenciler yağmura aldırmadan mezuniyet sevincini yaşadılar
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesiʹnde (KMÜ) okullarını başarıyla bitiren öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.
Bahar Şenlikleri kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu’nda düzenlenen törene Karaman Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar ,Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, öğretim üyeleri ile mezun olan öğrenciler ve velileri katıldı.
 
 
 
Törende konuşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜʹnün yeni kurulan bir üniversite olduğunu ancak kısa sürede ismini duyurmayı başardığını belirterek, "Zaten işe başlarken aranan, adından bahsedilen bir üniversite olmamız gerektiğini söylemiştim. Bu hedefte ilerliyoruz. Bu gün yüzlerce öğrencimiz mezun olup hayata atılıyor. Görüyorum ki, yüzleri gülüyor. Çünkü bu tören öğrencilerimizin olduğu gibi bizimde gurur günümüz. Ne mutlu ki size bu sevinci bizlere,ailelerinize yaşattınız dedi.
Konuşmaların ardından bölüm birincilerine diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. KMÜ Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci olan ve geçen yıl Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşilʹe başarılarından dolayı Rektör Gökmen tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Törenin sonunda mezun olan bin 354 öğrenci keplerini havaya atarken, yağan yağmura rağmen gönüllerince halay çekerek ve birbirlerine sarılarak mezuniyet coşkusunu kutladılar.