KARAMAN Memur-Sen Hükümete FENA yüklendi.

KARAMAN Memur-Sen Hükümete FENA yüklendi.
Karaman memur-sen Başkanı Duran Kabaağaç, Hükümetin Zam Politikasını eleştirdi.
MEMUR-SEN : “BAŞBAKAN MEMURLARIN ALANLARDAN YÜKSELEN SESİNE KULAK VERMELİDİR.”
 
2009 Toplu Görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması sonucu ülke genelinde eş zamanlı ve geniş katılımla gerçekleştirilecek çeşitli etkinlik ve eylem kararları alan Memur-Sen kitlesel basın açıklaması ile Başbakan’a seslendi.
 
Yetkili konfederasyon olarak ilk kez katıldıkları bu yılki toplu görüşmeleri değerlendiren Memur-Sen Karaman İl Başkanı Duran Kabaağaç, mutlaka gerçekleştirilmesi kararına varılan 23 konu ve taraflarca birlikte yürütülecek çalışmaların sonucuna göre hareket edilecek 18 konuda anlaşmaya varıldığını ancak, mali haklarla ilgili  Memur-Sen Konfederasyonunun 30 artı 30 TL ek ödeme ve yüzde 4 artı 4 maaş zammı teklifine karşı Kamu İşveren Kurulu’nun 2,5 artı 2,5’ta ısrar etmesi üzerine bütün iyi niyetli çabalarına rağmen 2009 Toplu Görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlandığı kaydetti.
 
Yasa gereği konuyu Uzlaştırma Kurulu’na taşıdıklarını ifade eden Kabaağaç,” Uzlaştırma Kurulu da Konfederasyonumuzun talepleri doğrultusunda karar vermiştir. Uzlaştırma Kurulu, kamu görevlilerine “refah payı” ödenmesi, “eşit işe eşit ücret” ilkesi doğrultusunda ek ödemelerin devam ettirilmesi, 2010 yılı için yüzde 4 artı 4 maaş zammı yapılması, daha da önemlisi toplu görüşme düzeninden toplu sözleşme düzenine geçilmesi ve grev hakkı verilmesi konularında yol haritası oluşturmuştur. Uzlaştırma Kurulu’nun bu yol haritasını hiç dikkate almayan ve yüzde 2.5 artı 2.5 teklifini dayatan Kamu İşveren Kurulu’nun kararlarına karsı Konfederasyonumuz B planı olan eylemlilik sürecini başlatmıştır.” dedi.
 
Ayrıca, basın açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi.
 “Ambar Boş” İse Kim ve Kimler İçin Boşaltıldı?
 
Kamu İşveren Kurulu ve Toplu Görüşmelerden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, toplu görüşme sürecinde “ambar boş” diyerek kamu görevlilerine yüzde 2.5 artı 2.5’tan fazla zam yapılamayacağını ifade ettiğinin altı çizilen basın açıklamasında; “Bu haftada Maliye Bakanı Sayın Mehmet Simsek, “Biz, memuru, işçiyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. En az enflasyon kadar artış veriyoruz. 2010 Bütçe dengeleri önemli” seklinde açıklama yapmıştır. Ve toplu görüşmelerde verilen rakamların üstüne kuruş çıkılamayacağının mesajını vermiştir.
 
Sayın Bakanlara soruyoruz.
 
-“Ambar boş” ise kim ve kimler için boşaltıldı?
- Ambarın boş olmasına rağmen özel sektöre 54.3 milyar TL kaynak nereden bulundu?
-Kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kriteri getirilirken, bankalar nasıl yüzde 30’ların üzerinde kar yapabiliyor?
- Kamu görevlileri için 1 milyar TL ilave kaynak bulunmasının bütçe dengelerini bozacağı iddia edilirken, ekonomik paket bütçe dengelerini nasıl bozmuyor, bu sorulara cevap bekliyoruz.
Sayın Mehmet Şimşek’ten ayrıca “bankalara enflasyonun üzerinde kar yaptırmayacağız”
açıklamasını da bekliyoruz.”
 
Başbakan “Kaynak Yok”  İfadelerini Yalanlıyor
 
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF toplantısında yaptığı açıklama “kaynak yok” ifadelerini yalanlamaktadır. Sayın Başbakan “özel sektör için ilave kaynaklar aktarılabileceğini” duyurmuştur. Bu farklı açıklamalar Türkiye’nin iki ambarının olduğunu gösteriyor. Biri, kamu görevlilerine gösterilen boş ambar diğeri ise bankalara ve özel sektöre arz edilen neredeyse taşmakta olduğunu düşündüğümüz dolu ambar. Dolayısıyla istenirse ilave kaynaklar bulunabiliyor ve gerekli teşvikler yapılabiliyor. Memur-Sen olarak, IMF gibi ekonomileri-ekonomimizi yanlış reçetelerle çökertmedik, büyük sermaye grupları gibi IMF’den gelmesi beklenen 35 milyar TL’nin de yolunu gözlemiyoruz. Protestocular gibi esnafın camını çerçevesini indirmiyoruz. Tek beklentimiz kamu görevlilerinin alın terinin karşılığı olan ücret zammının yapılmasıdır.
 
Sayın Başbakan IMF toplantısında IMF yöneticilerine yönelik olarak “Dışarının sesine kulak verin” demişti. Biz de Sayın Başbakan’ın alanlardan yükselen Memur-Sen’in haklı sesine kulak vermesini ve Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısında Kamu İşveren Kurulu’nun dayatmasını bozarak Uzlaştırma Kurulu’nun kararları ışığında yeni bir değerlendirme yaparak kamu görevlilerinin yüzünü güldürmesini bekliyoruz.
 
Yanlış Hesap Bağdat’tan Döner
 
Memur-Sen olarak, Hükümete, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın Bakanlar Kurulu’nca TBMM’ne sevk edileceği 17 Ekim 2009 tarihine kadar, “vakit geçmiş değildir” diyoruz. Yanlış hesaptan dönmenin mümkün olduğunu ifade eden güzel bir atasözümüz vardır. “Yanlış hesap Bağdat’tan döner.” Bizde Memur-Sen olarak, Kamu İşveren Kurulu’nun yanlış hesabının Başbakan’dan döneceğine ve değiştirileceğine inanıyoruz. Bundan dolayı bugün buradan Bakanlar Kurulu’nun bası olan Sayın Başbakanımıza sesleniyor ve çağrıda bulunuyoruz. Toplu görüşmelerin tamamlanmasından bu yana gecen süreçte elektrik fiyatlarının %10, yükseköğrenim harçlarının %8, tedavi katılım payı miktarlarının %33 ila %150 oranında arttırılması dikkate alındığında taleplerimizin ne kadar makul ve karşılanabilir olduğu görülecektir.
 
Sayın Başbakanımız, Yapmanızı beklediğimiz şey taahhütlerinizi yerine getirerek taleplerimizi karşılamanızdır.
 
Sonuç olarak, toplu görüşme sürecinde taleplerimize olumsuz cevap vermeyi başarı sayan Kamu İşveren Kurulu’nun duyarsızlığı ve inisiyatif alamaması üzerine Sayın Başbakanımızın bu taleplerimizi dikkate almasını istiyoruz. 4 artı 4 yüzdelik zam ve 30 artı 30 TL ek ödeme verilmesi hem çalışanları memnun edecek hem de piyasayı canlandıracaktır. Sizlerin de hatırlayacağı gibi; Başbakanımız, iktidarlarının 3 üncü yılından itibaren cebimizin para göreceğini ifade etmiş, 2008 yılı toplu görüşme sürecinde kamu görevlilerini toplu sözleşme ve grev hakkından yararlandıracakları taahhüdünde bulunmuş, bu görüşmeler sonucunda mutabakat metninde ek ödemenin her yıl artırılmak suretiyle 2012 yılının ilk yarısının sonuna kadar kademeli olarak yükseltileceğini kabul etmişti. Biz diyoruz ki, Sayın Başbakanımız taleplerimiz ve taahhütleriniz ortada. Yapmanızı beklediğimiz şey taahhütlerinizi yerine getirerek taleplerimizi karşılamanızdır.