KARAMAN LİSESİNİN AVRUPA HEYECANI

KARAMAN LİSESİNİN AVRUPA HEYECANI
Karaman Lisesi Avrupa yolcusu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları “How Helpful Have European Scientists Been To Us” başlıklı Comenius projeleri çerçevesinde Polonya’ya gidecek olan Karaman Lisesi proje ekibi Polonya hareketinden önce, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer KILIÇ, AB İl Koordinatörü M.Akif DUMAN ve Proje Uzmanı Zeliha ÇELME’nin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürü  Sebahaddin ALTUN’u ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler.
 
Karaman Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin YILDIRIM projeleri hakkında verdiği bilgide; “Avrupalı Bilim Adamları Bize Nasıl Yardımcı Oldu?” adlı projemizde İspanya, Polonya ve İtalya’dan okullar ile yürüttüğümüz proje çerçevesinde İtalya hareketliliğinin ardından 10–18 Ekim 2009 tarihleri arasında 1 idareci, 3 öğretmenimiz ve 7 öğrencimiz ile Polonya’da yapılacak olan proje toplantısına katılacağız. Projemizin uygulama aşamasında bizlerden ilgi ve desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Karaman Lisesi proje ekibini makamında ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN ise; “Avrupa Birliği projeleri kapsamında ilimizden 227 öğretmenimiz ve 174 öğrencimiz olmak üzere toplam 401 personelimiz yurtdışına çıkma fırsatı bulmuştur. Ayrıca Avrupa ülkelerinden gelen 211 eğitimci ve öğrenciyi ilimizde misafir ederek onlara eğitim sistemimizi, Türk misafirperverliğini, kültür ve geleneklerimizi tanıttık. Yunus Emre’nin diyarından gittiğiniz yerlere selam gönderiyor barış ve sevgi dolu bir dünya diliyorum. Bu vesileyle, başta Karaman Lisemizin idareci ve öğretmenleri olmak üzere ilimiz ve ülkemiz adına böyle güzel çalışmalara imza atan tüm eğitimcilerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarından dolayı da Projeler Koordinasyon Birimimizi kutluyorum.” dedi.