KARAMAN İTFAİYESİ TÜYAP EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

KARAMAN İTFAİYESİ TÜYAP EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI
Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği İşbirliğinde gerçekleştirilen belediye personeline yönelik Bilgilendirme Toplantısı; 10 - 11 Nisan tarihlerinde yapıldı.
TÜYAP Konya, Kent 2010 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı kapsamında
İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği İşbirliğinde
gerçekleştirilen belediye personeline yönelik Bilgilendirme Toplantısı; 10 - 11 Nisan tarihlerinde yapıldı.
Belediyelerin Fen İşleri ve İtfaiye Daire Başkanlarına yönelik düzenlenen seminere 81 ilden 400 kişi katıldı. İtfaiye Mevzuatı, İtfaiyecilik Alanındaki Son Teknolojik Gelişmeler ve Uygulamaların anlatıldığı seminerinde konuşan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Başkanı Mustafa Karakuş bu eğitim toplantısından çok memnun kaldıklarını ve istifade edeceklerini belirtti.
Seminer hakkında bilgi veren Karaman İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, toplantının çok geniş bir katılımla gerçekleştiğini ve % 90 oranında amacına ulaştığını belirtti. Kayhan: “Seminer de; İtfaiyecilik, Avrupa İtfaiyeciliği ve Türkiye itfaiyeciliğinin karşılaştırılması konusunda konuşmalar yapıldı. İtfaiyeciliğin gençleştirilmesi ve daha aktif hale gelmesi, eğitim seminerlerinin artırılması hususunda bilgiler verildi. Sporun bir gereklilik olduğu vurgulandı. İtfaiyecilik özlük haklarının alınması ve araç gereçlerin günümüz modernizasyonuna uygun hale getirilmesi hakkında fikir alışverişleri yapıldı.” dedi.
 
Bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu belirten İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, her geçen gün gelişen teknoloji olanaklarını Karamanın hizmetine sunmak istediklerini ve bu seminerlerinde bu yönden faydalı olduğunu belirtti.