KARAMAN GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALIYOR

KARAMAN GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALIYOR
Bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde öğrenim görecek öğrencilerin belirlenmesi için sınav yapıldı.
Bu yıl eğitim ve öğretime açılacak okulun ilk öğrencileri olabilmek için İstiklal İlköğretim Okulu’nda onlarca öğrenci ter dökerken Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdür Hasan Erkan bu yıl açılan okulun 2010 -2011 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini söyledi. 
OKS sınavında başarılı olan ve müzik, resim ve spor konularında yetenekli öğrencilerin tespiti için 03 -06 Ağustos tarihleri arasında seçmelerin yapılacağını ifade eden Erkan “Her bölümde azami yetenekli 30 öğrenci okula kayıt yaptıracak. Sınavlarımızda 20 öğretmen görev yapıyor. Öğleye kadar müzik ve resim dalında öğrenciler sınava tabi tutulurken öğleden sonrada spor bölümüne kayıt yapacak öğrenciler Kemal Kaynaş Stadyumunda sınava tabi tutulacak. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Karaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Şevki Altan Uyar’da, uzun yıllar ilimizdeki eksikliğinden dolayı öğrencilerimizi çevre illere göndermek zorunda kaldığımız Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 2010–2011 Eğitim-Öğretim yılına başlamıştır. Bugün itibariyle 4 gün boyunca, resim, spor, müzik alanlarında seçme sınavlarımız başlamıştır. Her alan için 30 öğrenci alımı yapılacak. Bu okulun ilimize kazandırılmasında emeği geçen teşekkür herkese ediyorum” dedi.