KARAMAN DEĞİŞİYOR

KARAMAN DEĞİŞİYOR
Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, bugün (30 Ekim Cuma) düzenlediği basın toplantısıyla 2010 yılı yatırım programını değerlendirdi.

            Belediye Meclis Salonu’nda saat 15.00’de başlayan basın toplantısını; göreve yeni atanan ve 2 Kasım Pazartesi günü göreve başlayacak olan Başkan Yardımcıları Mustafa Alanya ve Hacı Mehmet Öztaş ile birlikte yapan Başkan Uğurlu, Karaman da gerçekleştirilecek olan 2010 yılı projelerini, basın mensuplarına görsel bir sunumla anlattı.

Karaman da “Değişim Başlıyor” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu; Tarihi Meydan Düzenlemesi, Çukurbahçe Katlı Otopark ve Yeşil Park Alanı, Kapalı Semt Pazarı, Karamanoğlu Köprülü Kavşağı, Yesevi Ulu Camii, İlk ve Ortaöğretim için Kampüs Alanı gibi büyük projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Uğurlu yaptığı konuşmada: “Şehrim02izin gelişmesi ve halkımızın hak ettiği projeleri Karaman da görebilmeleri için çalışmalarımıza dört koldan başladık. Bu projeler içinde il gerçekleştireceğimiz çalışma; Çukurbahçe Kapalı Otopark ve Yeşil Park Alanı ile Kapalı Semt Pazarı. Geçtiğimiz ay Çukurbahçe de yaptırdığımız jeoradar zemin kontrolüyle buranın çalışmasını başlattık. 2011 yılında hizmete girecek olan bu proje içerisinde, 2 katlı otopark, üzerinde hemşehrilerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri yeşil alan ve parl yer alacak. 2010 yatırım programı içerisinde yer alan Kapalı Semt Pazarı ise Makromarket hemzemin geçidi ile istasyon arasında kalan kısıma yapılacak ve 2013 yılında hizmete girecek.

Proje uygulama alanı Otogar Kavşağı olan ve il dışından gelenlere gelişmiş bir şehir havası verecek Karamanoğlu Köprülü Kavşağı ve 1. Etap Çevre Yolu Düzenlemesi de, 2012 yılında hizmete girmiş olacak.

Şehrimizdeki iş adamları ve yardımsever vatandaşlarımızın katkılarıyla şehir mezarlığı girişine yapılacak olan Yesevi Ulu Camii inşaatının yapımına 2010 yılı içerisinde başlanacak ve 2014 yılında tamamlanmış olacak. Merkez cami özelliğini taşıyacak olan camide ayrıca büyük bir musalla da yer alacak.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu’nun desteğini de alarak gerçekleştireceğimiz okul öncesi ile ilk ve ortaöğretim Eğitim kampusü de 2010 yılı yatırım programımız içerisinde yer alıyor. Türkiye de ilk olacak olan bu proje 2014 yılında faaliyete girecek.

Bunların dışında Aktekke Camii ve Karaman Kalesi arasında düşündüğümüz Tarihi Meydan Düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımızda devam ediyor. Mevcut Devlet Hastanesinin yeni yerine taşınmasının ardından bu büyük projemizde hayata geçecek. Proje içerisinde; Nostaljik Tramvay Hattı, Türk Dili Müzesi ve Türk Dili Parkı yer alacak.

Karaman bizim için çok değerli. Bakanlarımız, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Müdürlerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte Karamanımızın kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz..” dedi.