KARAMAN BELEDİYESİ BAYRAMA HAZIR

KARAMAN BELEDİYESİ BAYRAMA HAZIR
Karaman Belediyesi, il genelinde huzur içinde yaşanacak bir Ramazan Bayramı için gereken hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden tamamladı.
Ramazan Bayramında belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların olası şikâyetlerine cevap verebilmek için belediye ekiplerinin 24 saat görevinin başında bulunacağını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi’ndeki bayramlaşma programının da bayramın ilk günü yapılacağını söyledi.
 
Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Mezarlık ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.
 
Belediye Otobüsleri Ücretsiz
Bayram süresince şehir içerisinde ulaşım hizmeti veren belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Bayramın 1. günü olan 25 Haziran Pazar gününden 28 Haziran Çarşamba gününe kadar üç gün boyunca tüm otobüs hatları 08.00 – 23.00 saatleri arası her saat başı sefer yapacak.
 
Mezarlıklarda Hazırlıklar Tamamlandı
Mezarlıklar Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri; Şehir mezarlığı ile Kazalpa mezarlığındaki, çeşmelerin bakım ve onarımı ile mezar aralarındaki yabancı otları temizledi ve vatandaşların mezar başlarına su taşımaları için su bidonları hazırladı.
Cuma günleri hoparlör sistemi ile okutulan Kur’an-ı Kerim, bayram dolayısıyla Arife günü de okunmaya devam edecek.
Ayrıca Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız Arife günü görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.
 
Zabıta ve Çağrı merkezi 7 gün 24 saat Hizmet Veriyor
Karaman Belediyesi Zabıta ekipleri, bayramda da 24 saat hizmet verecek ve denetimlerine bayram boyunca devam edecek.
Vatandaşlar, belediyemizle ilgili her türlü sorun ve ihtiyaçları için 153 Alo Zabıta ve 444 25 70 nolu Çağrı Merkezi’ni arayabilecekler.
 
Belediye de Bayramlaşma Bayramın Birinci Günü
Bu arada Karaman Belediyesi’nde bayramlaşma bayramın birinci günü olan 25 Haziran Pazar günü yapılacak. Türk Dil Parkı Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi’nde saat 15.00’de başlayacak bayramlaşmaya tüm halkımız davet edildi.