KARAMAN BELEDİYESİNDE YOLSUZLUK İDDİASI

KARAMAN BELEDİYESİNDE YOLSUZLUK İDDİASI
Vilayet Gazetesi Yazarı Behçet Rasimi Belediyede yolsuzluk yapıldığını iddia etti.
Geçtiğimiz gün Vilayet gazetesi yazarı Behçet Rasimi ortaya öyle bir haber attı ki Belediye başkanı Kamil Uğurlu hemen bir basın açıklaması yayınlayarak bu haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.
 
Vilayet Gazetesi hakkında yasal işlemlerin başlatılacağının belirtildiği açıklamada “Seçimler öncesi iftiraya ve karalamaya dayalı bu haber için, Karaman Belediyesi ve Ak Parti ayrı ayrı söz konusu gazeteye karşı yasal yolları harekete geçirmiştir. Maddi-manevi tazminat dâhil, yasanın öngördüğü bütün müeyyideler için mahkemeye başvurulmuştur.” Denildi.
 
PEKİ, HABER DOĞRUMU?
 
En çok düşündüren konu ise bu haber belgelerle ispat edilebilir mi ve Karaman Belediyesi neden acel acele bir basın açıklaması yapma gereksimi duydu?
 
Karaman Belediyesinin bilmediği ama yazar Behçet Rasimi’nin elinde farklı belgeler olduğu iddia ediliyor. Vilayet Gazetesinde çıkan Haberde Karaman Belediyesinin Öğrenci Burslarında yolsuzluk yaptığı belirtilirken Bir siyasi partinin de buna karıştığı iddia ediliyor.
 
Vilayet Gazetesinin Haberinde Geçen “Belediye Yolsuzluk” Başlıklı haber’de kısaca şunlara yer verildi; Tarafıma servis edilen ‘’karaman Belediyesi’nde yolsuzluk’’ iddialı belgeler ve onunla birlikte gönderilen not içerikli bilgide Karaman Belediyesi’nin verdiği ‘’öğrenci burslarında’’ yolsuzluk olduğu iddia edildi. Başta Belediye Başkanı Kamil Uğurlu olmak üzere Belediye Başkan yardımcısı H.Osman Ünüvar ve birçok ismin imza attığı ‘’olur’’ belgelerinde şaibe olduğu anlatılmakta.
 
Belediye’ye atılan isnat’a göre; Karaman Belediyesi aralıklarla öğrencilere burs vermekte. Ve Belediye tarafından yapılan ‘’öğrencilere burs yardımı’’ kampanyası bazı şahıs veya şahısların ceplerine yönlenmiş durumda. Yani Belediye’nin burs listelerindeki isimler gerçek ama parayı alanlar hayalî şahıslar!
 
Tarafıma servis edilen bu liste üzerinde yaptığım araştırmada üç aşamalı bir olaya şahit oldum. Bunlardan biri: burs yardımını aldığını söyleyenler, diğeri: başvuru yaptığı halde alamadığını söyleyenler, üçüncüsü ise: böyle bir başvuruda dahi bulunmadığını söyleyenler. Yani Belediye’nin burs listesinde çok şaibe var. Şöyle ki, psikolojik rahatsız bir vatandaş öğrenci olarak listeye yazılmış ve bu durumdan ne kendisinin nede ailesinin haberi yok?
 
Listeyi servis edenlerin not olarak iliştirdiği yazıda geçenlere göre; arasına gerçek öğrencilerinde yazıldığı hayali bir liste oluşturulup belirli zaman dilimlerinde Belediye’den bu yolla para aktarılmakta. Ve bu işin ucunun bir siyasi partiye dayandığı yazılmış. Ayrıca öğrenci olmadığı halde lisede verilen adreste ikamet edenlerde böyle bir başvurudan haberlerinin olmadığını söylediler. Bu haberimizi Savcılık veya Başbakanlık gibi ilgili ne kadar kurum varsa ‘’ihbar’’ kabul edebilir.