KARAMAN BELEDİYESİNDEN BÜYÜK HAMLE

KARAMAN BELEDİYESİNDEN BÜYÜK HAMLE
Dr. Kâmil Uğurlu, 81 İlin Başkanına çağrıda bulunacak.
Başkan Uğurlu, Türkçe tabela çağrısının ülkemizde bir kampanyaya dönüştürülmesi ve istilaya uğramış Türkçeyi korumaya yönelik ilk hamlede belediyelerin öncü olmasını istedi.
 Başkan Uğurlu çağrı yazısında: “ Geçtiğimiz Haziran ayında Karaman, Türk Dünyası Daimi Kültür Başkenti ilan edildi. Türksoy’a mensup ülkeler de bu kararı imzaladı. Bu karar; Karaman’da ve Karaman halkı önünde imzalandı. İmzalanan bu protokolle Karamanımıza bazı sorumluluklar yüklendi. Karaman, Türkçe’nin dünya üzerinde en güzel konuşulduğu yer. Düzgün, sade, katıksız Türkçeyi, Karamanlılar konuşuyor. Belediye Meclisimiz isabetli bir davranışla çok güzel bir karar aldı. Bu kararı geliştirdik ve Türkiye’de ki bütün belediyelerin meclislerine ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin meclislerine alınan kararı göndermek için harekete geçtik. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarına bu kararı yollayacağız.
 
 Onlara diyoruz ki; biz bir prensip kararı aldık. Türkçe’nin yaşatılması lazım. Bundan böyle lütfen; beldenizde, bölgenizde, yerleşim biriminizde teşekkül edecek kurumların, müesseselerin, kuruluşların adlarını Türkçe seçiniz. Türkçe konuşun, buna inşallah çok ciddi  ve saygın ilgi gelecektir. Bu durumun takipçisi olacağız. Bütün Türkiye’ye örnek olmaya gayret edeceğiz. Bu Karaman’ın görevidir ve bunun mutlaka yapılması gerekiyordu. Biz de üzerimize düşen görevi en iyi şeklide yapmaya çalışıyoruz.” dedi.