KARAMAN’DA MUAY THAİ SPORU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

KARAMAN’DA MUAY THAİ SPORU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde devam eden Muay Thai yaz spor okullarında çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz yaz spor okulları 21 farklı branşta devam ediyor.
5-18 yaş arası çocuk ve gencin katılabildiği yaz spor okullarında Muay Thai sporunu öğrenmek isteyen ve Muay Thai branşında ilerlemek isteyen gençler Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okulları bünyesinde eğitim verdiği Muay Thai kurslarına gidiyor. Muay Thai sporunun tüm inceliklerini öğrenmek isteyen gençler antrenör Celalettin Gözel eşliğinde haftanın beş günü çalışmalara devam ediyor.
Muay Thai sporuna ilginin her geçen yıl arttığını belirten Gözel, “ Karaman’da okulların tatil olmasının ardından başlayan yaz spor okullarımızda muay thai sporuna kayıt yaptıran öğrencilerimizin sayısı her geçen yıl artarak devam ediyor. Bu artışta yıl içerisinde yapılan müsabakalarda elde edilen başarıların çok büyük bir payı var. Savunma ve saldırı amaçlı yapılan bu sporda özellikle fiziksel gelişimin yanında güçlü bir irade söz konusu. Çünkü alınan her darbenin vereceği acıya dayanıklılık ve sakinlik ön planda. Muay Thai sporunu tek kelimeyle “Dayanıklılık” olarak tanımlayabiliriz. Saldırıya geçişte, savunmada, karşılıklı dövüş esnasında ve zihinsel dayanıklılık bu dört aşamada önemlidir. Sporcularımızı bu dört aşamada yetiştirmeyi ve kendilerine öz güvenlerini kazanması konusunda eğitimler vermeye devam ediyoruz. Şuan için 70 sporcunun üzerinde kayıtlı öğrencimiz bulunmakta ve bunların çoğunluğunu kız çocuklarımız oluşturmaktadır” dedi.
“Kayıtların çoğunluğunu kadın sporcular oluşturuyor”
Devam eden Muay Thai eğitimlerinde kayıtlı sporcuların çoğunluğunu kadın sporcuların oluşturduğunu belirten Gözel, kadın sporcularında arenada olmaları ve başarı çıtasını yükseltmeleri Muay Thai sporcu için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Yıl içerisinde yapılan müsabakalarda önemli başarılar elde ettiklerini belirten Gözel, “Yaz spor okullarımızdan yetişen sporcularımızın yıl içerisinde katıldıkları müsabakalarda sergiledikleri ve elde ettikleri dereceler bizler için gurur verici. Yaz spor okulları dönemi ve sonrası için tüm gençlerimizi Muay Thai sporunu öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.