KARAMANDA MEVKA PROJELERİNİN İMZA TÖRENİ YAPILDI

KARAMANDA MEVKA PROJELERİNİN İMZA TÖRENİ YAPILDI
MEVKA tarafından geçtiğimiz yılın Ekim ayında proje teklif çağrısına çıkılan İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında Karamanda toplam 31 proje destek almaya hak kazandı.
Programlar kapsamında Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Karaman İl Özel İdaresi ile Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın destek almaya hak kazandığı projelerin imza töreni gerçekleştirildi.
 
Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Destek Yatırım Ofisinde gerçekleştirilen imza törenine Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Yalçın Bostancı katıldı.
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Yalçın Bostancı, mali destek programlarıyla ilgili bilgi vererek proje değerlendirme sürecinin tarafsız ve objektif bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Karaman’daki projelerin kaliteli olduğuna dikkat çeken Bostancı, projelerle Karaman’ın kalkınmasına katkı sağlanacağını söyledi.
 
Vali Süleyman Kahraman’da yaptığı konuşmada, “ Mevlana Kalkınma Ajansı devletimizin ayırdığı kaynakları Sosyal Kalkınma Projeleri ile Konya ve Karaman iline kullandırmış ve bu kaynaklardan ilimiz toplam 20 proje ile 1,5 milyon TL hibe almaya hak kazanmıştır. Bu projeler sayesinde ilimizde 2 milyon TL’lik sosyal yatırım imkanı oluşacaktır. Karaman Uluslararası Yamaç Paraşütü Projesi, İlimizin ulusal ve uluslar arası tanıtımı için önemli bir projedir.  Bu proje ile insan kaynaklarının geliştirilmesi ile ilimizin hizmet eksikliklerinin tamamlanması yanında kurumlar arası işbirliğini geliştirilmesi amaçlanmıştır. İlimizin yamaç paraşütü ile anılmasını sağlayacak olan bu proje, doğa sporu olan yamaç paraşütünü halkımıza sevdirecek olan bir projedir. Proje kapsamında Uluslararası şampiyona, üniversiteler arası şampiyona, Gökyüzüne Engel Yok Projesi ve Gökyüzünde Müzik Projeleri uygulanacaktır. Projenin bütçesi 332.bin TL’dir. Bu projenin etkisi ile ilimizde yabancı turist sayısında artış olacaktır. Proje kapsamında 100 sokak çocuğuna eğitimler verilecek, 20 yamaç paraşütü eğiticisi yetiştirilecektir. Faaliyetler içinde yarışmalar düzenlenecektir. Uluslararası sporcularında katılacağı yarışmalarda “ En uzun Avrupa Uçuşu”nun gerçekleştirilmesini sağlayarak ilimizi tüm dünyaya duyuracak, böylelikle turizm imkanlarının geliştirilmesi sağlanacaktır. Gerçekleştireceğimiz faaliyetlerde kültür, inanç ve doğa turizmi açısından Karaman’ın tanıtımı yapılacaktır. Böylece Karaman’ın her yönü ile gelişmesi ve bu gelişmeye paralel birçok alanda ciddi girdilerin elde edilmesi sağlanacaktır. Diğer projemiz olan Karaman Kalkınma Modeli Projesi ile bir yıl içerisinde, Karaman’da yer alan Kamu Kurumlarının mevcut durumları ve diğer sektörlerle olan ilişkileri analiz edilerek, diğer kurumlar, özel sektör ve üniversite ile ilişkileri irdelenerek ve gerekli mekanizmalar ortaya konarak ilimize özgü kalkınma modeli oluşturulacak ve böylece hazırlanacak projelerde belli bir strateji oluşturulacaktır. Projenin bütçesi 105 bin TL’dir. Projelerin tamamının ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’da Mevlana Kalkınma Ajansı’nın, yeni bir kurum olmasına rağmen önemli projelere destek verdiğini belirtti ve bundan sonra da bu çalışmaların süreceğini söyledi.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay da proje hazırlayan ekibe ve Mevlana Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederek, projelerin Karaman bölgesinin kalkınması için önemli olduğunu dile getirdiler. Yapılan konuşmaların ardından projelerle ilgili sözleşmeler imzalandı.