KARAMANA İKİ ÖNEMLİ TESİS YAPILIYOR

KARAMANA İKİ ÖNEMLİ TESİS YAPILIYOR
Karaman Milletvekili Lütfi ELVAN, Karamana 2 önemli kamu tesisinin yapılacağı müjdesini verdi. Elvan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Karaman Ak Parti Milletvekili Lütfü Elvan Karamanınsesi.com a yaptığı açıklamada Karamanʹa işleyiş açısından iki önemli tesis yapılacağını söyledi. Lütfü Elvan yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Ülkemiz, ekonomi ve altyapı yatırımları açısından son yıllarda ciddi mesafeler kaydetmiş ve dünyadaki krize rağmen büyümesini en üst seviyede gerçekleştiren birkaç ülkeden biri olmuştur. Karaman ilimizde de son yıllarda yapılan yatırımlara her geçen gün yenileri eklenmektedir. Özellikle altyapı yatırımları açısından Karaman bir şantiyeye dönüşmüştür. Hızla gelişen Karaman’a kamu hizmeti sunan kurumlarımızın yeni hizmet binaları ile katılması bir zorunluluk olmuştur. Zira Kamu kurumlarımızın daha uygun ve düzgün fiziki şartları haiz binalarda vatandaşlarımıza hizmet vermeleri çağdaş devlet anlayışının da bir sonucudur. Bu anlamda Karaman İlimize 2011 yılı yatırım planı çerçevesinde Yeni bir Adalet Sarayı ve Bayındırlık Hizmet Binası yapılacaktır.
 
Elvan açıklamasının devamında;  Konunun uzun bir süredir takipçisi olduğunu ve her iki tesisin de 2011 yılı yatırım planına alındığını vurguladı. Ülke genelinde yapılan adalet saraylarının bir benzerinin Karaman ilimizde de yapılacağını dile getiren Elvan, adı gibi gerçekten saray niteliği taşıyan adliye binalarında vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunulduğunu söyledi. Yapılacak yeni adalet sarayı içinde, tüm mahkemelerin olacağını ve vatandaşların tüm işlemlerini hiçbir yere gitmeden burada takip edebileceğini belirtti.
 
Elvan ayrıca, valilik binasının bir bölümünde hizmet veren Bayındırlık İl Müdürlüğünün de yeni hizmet binasına kavuşacağı müjdesini verdi. İlimizin altyapı faaliyetlerinin denetimini yapan ve düzenleyen bu kurumumuzun, adına yakışan bir binada hizmet sunması gerektiğini vurgulayan Elvan, bu amaçla 2011 yatırım planına alınan yeni hizmet binasının en kısa zamanda yapımına başlanacağını söyledi. Yaklaşık 700 metrekare oturum alanına ve toplamda 4000 metrekare alana sahip olacak olan yeni hizmet binasının bodrum katı ile birlikte 6 katlı olacağını söyledi. Alt katının modern bir laboratuar olacağını, 2 katının hizmet binası ve diğer 3 katının da lojman olarak planlandığını belirtti.
 
Söz konusu tüm yatırımların vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak adına yapıldığını belirten Elvan, yatırımların her alanda hiç durmadan devam edeceğini ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının tüm kurum ve kuruluşlarımızla ortak bir şekilde yürütüleceğini sözlerine ekledi.
 
Karamanın Sesi