İzol: “Havlu Atarsak Şehre İhanet Etmiş Oluruz”

İzol: “Havlu Atarsak Şehre İhanet Etmiş Oluruz”
Mersin İdmanyurdu Başkanı Hamit İzol, üst üste yenilgiler alan takımın kötü günler yaşadığını, ancak ligden çekilmelerinin söz konusu bile olamayacağını söyledi. İzol, “Havlu atarsak şehre ihanet etmiş oluruz. Kanımızın son damlasına kadar oynayacağız. Biz düşersek de şerefimizle, kalırsak da şerefimizle kalacağız” dedi.

Başkan Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, yönetime geldikleri günden bu yana geçen 1 aylık sürede yaptıklarını değerlendirdi. Toplantıda, bir ayın hesabını vereceklerini belirten İzol, “Çünkü bazı arkadaşlarımız, bizim söylemediğimiz, ağzımızdan çıkmayan sözleri aralarında tartışıyorlar. Bu medyaya da yansıyor. Bunu gizlemenin saklamanın hiçbir anlamı yok; kötü günler yaşıyoruz. Ben kongredeyken de aynı şeyi söylemiştim; bazı arkadaşlar çok erken konuştuğumu söylemişti. Arife tarif gerekmez. Eğer bir adam spor adamıysa bir takımı seyrettiği zaman o takımın gidişatını, geleceğini okuyamıyorsa o zaman o işi yapmaması lazım. Nasıl ki, bir teknik direktör maçı okuyamayınca futbolcularını dizayn edemezse, yönetim de kendi gidişatını önünü göremiyorsa yöneticilik yapamaz” diye konuştu.

Bazı medya organlarında ve sosyal medyada söylediklerinin çarpıtıldığını dile getiren İzol, eleştirilere açık olduklarını, tüm bunları göze alarak yönetime geldiklerini ifade etti. Kongrede söyledikleri A ve B planlarının devam ettiğini kaydeden İzol, “Biz alacaklılarımızla görüştüğümüz zaman birçoğu yüzde 20’yi kabul etti. Kabul etmeyenler de oldu. Orada zaten tıkanma oldu. Ne zaman biz 3-4 maçta yenildik; biz bu arkadaşlara haber gönderdik ‘yüzde 5 verebiliyoruz’ dedik. Şu anda biz eksi 6 puandayız. En yakın olduğumuz takımın 10 puanı var. Takımız ortadadır. Benim elimde sihirli değnek yok” ifadelerini kullandı.

“Tasarruf tedbirleri uyguladık”

Kulübü yapılandırmak için geldiğini vurgulayan İzol, bu çerçevede kulübün borçlarını sıfırlamaya ve kurumsallaşmaya yönelik adımlar attıklarını, tasarruf tedbirleri uyguladıklarını söyledi. İzol, “Ben, takımı ‘Süper Lig’e çıkaracağım’ diye gelmedim. Keşke hiç Süper Lig’e çıkmamış olsaydık; hiç borçsuz 2. Lig’de olsaydık. Biz bugüne kadar düşündüğümüzün yarısını yaptık. Bir kere tasarruf tedbirlerini uyguladık. Lüzumsuz 10-15 kişi vardı; onları gönderdik. Fazla çalışanları gönderdik. Maddi olarak olaya el koyduk; hakimiyetimiz var. Kulübümüz şu an ayda 120 bin lira tasarruf ediyor. Futbolcu ve teknik adam paralarını ödüyoruz. Alacaklılarla görüşmelerimiz de sürüyor” dedi.

Şubat ayında yapılacak olağan kongrede tüzük değişikliğine gideceklerini ve ilk değişikliği kendilerine uygulayacaklarını ifade eden İzol, şunları söyledi:

“Artık hiç kimse Mersin İdmanyurdu’nu borçlandıramayacak. Hiçbir başkan ve yönetimi Mersin İdmanyurdu’na borç para veremeyecek. Verdiği parayı da borç olarak yazamayacak. Yönetimler İdman Yurdu’nu bir tek şekilde borçlandırabilir. Transfer döneminde bankadan kredi alarak borçlandırabilir. O da o borç verecek bankanın gelire temlik koyması şartı ile olacak.”

Şu anda kulüpteki tüm para akışının banka hesapları yoluyla yapıldığını belirten İzol, eski başkanlardan Ali Kahramanlı’nın alacağının bir kısmından vazgeçeceğini de ifade etti. Devre arasında oyunculara iyi bir kamp dönemi yaşatarak 3. ligin hazırlıklarını yapacaklarını dile getiren İzol, “Biz yapılandırmaya giderek Mersin İdmanyurdu’nun borcunu ödeyip, en doğru olanı yapıp tekrar şahlandıracağız” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Takımın ligden çekilmesi mümkün mü” şeklindeki sorusu üzerine İzol, şu yanıtı verdi:

“Böyle bir şey mümkün değil. Mersin’e, Mersin İdmanyurdu’na yakışmayan bir tavır olur. Havlu atarsak şehre ihanet etmiş oluruz. Onun için biz kanımızın son damlasına kadar oynayacağız. Ligden düşersek de şerefimizle düşeriz. Mücadelemizi son maça kadar sürdüreceğiz.”