İzol; Beyin Göçünün Önüne Geçilmeli

İzol; Beyin Göçünün Önüne Geçilmeli
Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Mehmet Serkan İzol, beyin göçünü engelleyebilmek için yeni politikalar geliştirilmesi ve yeni alanlar oluşturulması gerektiğini söyledi.

İzol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülke sanayisinin nitelikli iş gücüne sahip elemana ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Türkiye, son 15 yılda diğer alanlarda olduğu gibi bilim ve teknolojide de önemli bir aşama kaydetti. Ülkemiz, yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Son 15 yılda ortalama 5.7 büyüdük. Bu büyüme istikrarlı ve kararlı bir şekilde artarak devam edecek. Sanayimizin ülkemiz ekonomisine olan katkısı da gün geçtikçe artıyor. Ancak sanayimize nitelikli iş gücüne sahip eleman bulmakta zorlanmamamız için beyin göçünü durdurmamız gerekiyor" dedi.

"Gençlerimiz, sahip oldukları bilgiyi ülkemiz yararına kullanmalı"

Beyin göçünü engelleyebilmek için yeni politikalar geliştirilmesi ve yeni alanlar oluşturulması gerektiğine işaret eden İzol, şunları söyledi; "Ülkemizden derece yaparak mezun olan kişilerin yurt dışına gittiğine yıllardır şahit oluyoruz. Beyin göçü olarak adlandırdığımız ve ülkedeki önemli okumuş kişilerin yurt dışına çıkması hususu, bilim ve teknoloji ışığında büyümesini arzu ettiğimiz Türkiye için oldukça mühim bir konudur. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olanlar, gençlerdir. Gençlerimizin sahip olduğu bilgi ve beceriyi ülkemiz yararına kullanabilmelerini sağlamak adına, daha iyi eğitim-öğretim ve araştırma altyapısı kurularak, gençlerin kendilerini daha özgür şekilde ifade etmelerini sağlayacak politikalar üretilmesi gerekiyor. Gençlerimizin ülkemize olan bağlılıklarını artıracak çalışmalar yapılmalı ve kendilerini geliştirebilecekleri yeni alanlar oluşturulmalıdır."